Sevinenler olacaktır ama...

Abone ol

Türkan Saylan hayatını kaybetti. CHP Milletvekili Necla Arat'ın onu sevmeyenlere yönelik tepkisi sert oldu.

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi’nde bugün sabah 04.45'te hayatını kaybetti.

Türkan Saylan, kan değerleri düşük çıkması nedeniyle, son günlerinde ziyaretçi kabul edemiyordu. Uzun süredir kanserle mücadele eden Türkan Saylan, 5 yıldır düzenli kemoterapi tedavisi görüyordu.

ARAT: SEVİNENLER BOŞA SEVİNMESİN
NTV canlı yayınına katılan CHP Milletvekili Necla Arat, "Ülkenin en değerli insanlarından biriydi. Yola geleceğin annelerinden başlamak gerektiğine inandık birlikte. Saylan'ın başlattığı hareket ekibinin çabalarıyla daha da yükselerek sürecek. Son dönemdeki iftiraları nefretle dile getirmek istiyorum. Sevinenler olacaktır ama boşuna sevinmesinler. Eskisinden daha güçlü ÇYDD onun yolunda çalışmaya devam edecektir. Duyarlılığımız sürecek. Türk milletine baş sağlığı diliyorum" dedi.

YÜKSEL: KIZLARIN EĞİTİMİ İÇİN UYKULARI KAÇARDI
ÇYDD Yöneticisi Prof. Dr. Ayşe Yüksel de NTV’ye yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Onunla birlikte hayatı dolu dolu geçirmeyi öğrendik. Ardahan’ın en uzak ilçesindeki bir kızın eğitimi ile, Edirne’nin Enez ilçesindeki bir kızın eğitimini o düşünür, bunun için uykuları kaçardı. "Eğitimli kadın olmamız yeterli değil, daha da çalışmamamız lazım. 'Ben okumak istiyorum, ama imkanım yok’ diyenlerin acısını içimizde hissetmeliyiz." derdi. Türkiye’nin varolan tüm ilçeleri için kız öğrenci yurtları kurulsa, bu kızların okula gidebileceğini savunurdu, 'Bunun için herkesi nasıl seferber ederim!’ diye uykuları kaçardı. Türkiye’nin tümü içim bir anne, arkadaş ve hekimdi. Dünyada bir ilki de başardı Türkan Hoca, onun sayesinde artık sosyal tıp anlayışı var.”

Günün Önemli Haberleri