Senin dizi kötü benim dizim iyi

Abone ol

'Binbir Gece' adlı diziden esinlenerek ahlaksız teklifte bulunan öğrenci Hürriyet ve Sabah grubunu karşı karşıya getirdi.

Adana'da bir ilkokul öğrencisinin 'Binbir Gece' adlı diziden etkilenerek kız öğrenciye yaptığı ahlaksız teklif eski tartışmayı alevlendirdi: Senin dizin kötü benim dizim iyi. Ciner ve Doğan grubu yine dizi ve programlarda karşı karşıya geldi.

Sabah'ın bu haberi kaçırmayarak kullanması tahmin edildiği üzere Hürriyet yazarlarını kızdırdı. Savunmaya geçen yazarlar karşı tarafın eleştirilen program ve dizilerini gündeme getirdi. Mehmet Y. Yılmaz ve Cengiz Semercioğlu dizinin gerçek hayattan farklı olduğu yönünde.  diyen Yılmaz, filmlerde görülen şeyleri ciddiye alanları komik buldu. Yazar toplumsal bozulmayı dizilerdeki repliklere bağlayanlara şu mesajı verdi:

"Merak etmeyin, kimse filmde gördü diye gidip 300 bin dolar için birisiyle yatmaz. Filmlerde her gördüğümüzü yapmaya kalksak, nasıl bir dünyada yaşardık düşünsenize."

Semercioğlu ise Adana'daki olaya Sabah grubunun mal bulmuş mağribi gibi sarılmasına çok kızdı. diyen yazara göre bunun tek sütun haber değeri bile yok. Semercioğlu da karşı atağa geçti ve rakip kanalın tartışılan şu dizilerini örnek gösterdi:

Konya’da da bir öğretmen çıkıp, öğrencilerinin Gaffur gibi konuşmaya başladığını, dolayısıyla Avrupa Yakası’nın çocuklarımızın dilini bozduğunu söyleyebilir. Bir diğeri çıkıp, Oryantal Star’ın çocuklarımızı dansözlüğe özendirdiğini iddia edebilir. Bir başkası sihir yapan bir çocuğu gösterip, "Bakın Selena ne kadar kötü bir dizi" diyebilir."

Günün Önemli Haberleri