Şenerden büyük vaatler!

Abone ol

Trabzonspor'a başkan adayı olan Sadri Şener'den çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor'da yaklaşan kongre öncesinde başkan adaylığını açıklayan Sadri Şener, göreve gelmesi halinde Trabzonspor'u eski günlerine döndüreceğini ileri sürdü.

Yayıncı kuruluş Ligtv'ye konuşan eski başkanlardan ve yeni başkan adayı Sadri Şener, Trabzonspor'un onun bunun parasıyla yönetilemeyeceğini, şu anda teknik direktörlük görevinin başında bulunan Ersun Yanal'la da seçilmesi halinde devam edeceklerini söyledi.

Trabzonspor'un 40-50 milyon YTL'lik borcunun da sorun olmadığını belirten Şener, "Kesin olarak başkan adaylığımı açıklamadım. Bu iş çok ciddi bir iş. Bir kaç gün daha düşünmem, araştırma yapmam gerek. Benim öyle basında çıkmak, şöhret olmak gibi bir düşüncem yok, buna ihtiyacım da yok. Ben isterdim ki genç arkadaşlar çıksın. Fakat ben isterdim ki genç arkadaşlar ortaya çıksın ve hizmet etsin. İhtiyaç olursa biz bu işi yaparız ve tekrar gençlere bırakırız. Paradan önce tecrübe lazım, para yönü çözülür. Kaynak bulurak bu borcu temizleriz. Bu borç önemli değil. Yanımıza alacağımız arkadaşların da tecrübeli olmasına dikkat edeceğiz. Para yönü şimdi daha farklı, yeni aktiviteler bulunur. Trabzonspor'u bu durumda hiç görmedim. Trabzon bu durumda hiç olmadı. Biz 4. büyük olarak hep yukarlarda dolaşıyorduk. Şampiyon olamadık, ama ya kupa alıyorduk ya da ikinci sırada, üçüncü sırada ligi bitiriyorduk. Avrupa'da başarılı oluyorduk. Bugün anlatılanlar bizim zamanımızda Avrupa'da elde edilen başarılar." dedi.

Bir çok önemli futbolcunun satıldığını da belirten Şener, ''Trabzonspor artık Ahmet'in Mehmet'in parasıyla olmaz. Çok önemli oyuncular satılırsa, yenileri de alınır. Finansman da bulunur. Daha adaylığımı bile açıklamadığım için bunları burada açıklamak istemiyorum. Başta acil bir iki iş yapılır, fakat kaynak bulmazsak aday olmayız. Şirketiz, borsadayız, temettülar ödenmezse atılırız, ceza alırız. Futbolcuların parası ödenir, bir kaç yeni oyuncu alınır, bunlar zor değil. Bunları yapamazsak zaten aday olmayız.'' dedi.

Ersun Yanal'ı tanıdığını, kurumların devamlılık gerektiren bir yapıya sahip olduğunu da belirten Şener, göreve gelmeleri durumunda Ersun Yanal ile devam edeceklerini belirterek, bir hukuku olmadığını ama tanıdığını söyledi. Takviye isterse onların da yapılacağını belirtti.

Trabzonspor taraftarına da seslenen Şener, ''Üzülmesinler, Trabzonspor bundan daha kötü duruma düşmez, daha kötü olmaz. Yukarı doğru çıkar. Çok kötü bir kelime ama biraz sabretsinler. Kısa vadede belli bir sonuç da alınamayabilir fakat, tüm hedefimiz Trabzonspor'u kısa vadede iyi bir yere getirmek.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Günün Önemli Haberleri