Şener kendine başka yol çizdi

Abone ol

Siyasete gireceğini açıklamıştı. Herkes Erdoğan'ın yerine oynadığını düşündü. Şener sonunda kararını verdi. Bakın ne yapacak?

Abdullatif Şener artık iyice siyasete ısındı. Şener sonunda kafasındaki düşünceyi açıkladı: Eski bakan bundan sonraki siyasi yaşamına kendi partisiyle devam edecek.

Ak Parti'ye açılan kapatma davası nedeniyle Erdoğan'a siyasi yasak gelme ihtimali, bazı çevreleri yeni lider arayışına yöneltmişti. Kulislerde Erdoğan'ın yerine Şener ismi sıklıkla dolaşıyordu. Bu ihtimali bugüne kadar tartan Şener, sonunda kendine başka bir yol çizdi.

PARTİ KURUYORUM, ERKEN SEÇİM OLSUN

Tatil yapmak için Abant Platformu'nun da toplantısının düzenlendiği Abant Palace Oteli'ne gelen Şener, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Abdüllatif Şener, kendisine yeniden siyaset yolu göründüğünü ve parti kuracağını söyledi.

Şener şunları söyledi: 

TÜM ÜLKE MAĞDUR

"Bu ülkede yaşayan herkes bugün Türkiye'de varolan olağanüstü koşulların mağduru durumundadır. Bir taraftan Türkiye terörle mücadele ediyor, diğer taraftan iktidar partisinin ve mecliste gurubu bulunan diğer bir partinin hakkında açılan kapatma davalarını sonuna gelinmiş. Bir taraftan iş dünyası, diğer taraftan orgenerallik rütbesine ulaşmış kuvvet komutanı olmuş kişilerin gözetim altına alınıyor olması, bunların hepsi şu anda yaşadığımız koşulların olağanüstü olduğunu gösteriyor.


''GENEL BİR SEÇİME İHTİYAÇ VAR''


"Demokrasilerde tıkanmalar olduğunda, sorunlar büyüdüğünde, çözüm arayışları yaygınlaştığında, hep halka gitmenin bir çözüm olacağı kabul edilir. Bu ortamın rahatlatılması için genel bir seçime ihtiyaç olduğu düşüncesini de paylaşıyorum.''

PARTİM DEĞİŞTİ

''Ama benim için tekrar siyaset görünüyor. Şu ana kadar siyasi partilerin çatıları altında siyasi hayatımı sürdürdüm. Daha doğrusu ben hiçbir zaman parti değiştirmedim ama altımdaki partiler her zaman değişti. Kamuoyu parti değiştiren insanlardan da pek hoşlanmaz, tenkit eder, 'bir insan niye parti değiştirir' der. Özellikle aktif siyaset yapan, profesyonel siyaset yapan insanların parti değiştirmelerine hoş gözle bakmaz. Ben de hayatımda hiç parti değiştirmedim ama mensubu olduğum partiler değiştiler. Üçüncü parti de değişmek üzere.


ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIM

Ama burada kabahat bende değil. Değişen ben değilim. Alttaki zemin değişiyor. Gelecekle bağlantılı olarak da Türkiye'nin ihtiyaçlarına uygun yeni bir siyasi oluşama ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bunun oluşabilmesi için toplumsal talebe bağlı olarak üzerime düşen herşeyi yapacağım.''

Günün Önemli Haberleri