Semerci Gülden özür diledi

Abone ol

Habere balıklama daldığını itiraf etti. Hata yaptığını kabul etti ve bugün özür diledi.

Akşam yazarı Yavuz Semerci Abdullah Gül’e bir özür borcum var dedi. İhaleyi Gül'ün kardeşinin aldığına dair habere balıklama daldığını itiraf etti.

Gül'ün babası ve kardeşinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait reklam panolarının yapım ihalesini aldığına dair haberin üstüne giden Semerci, 180 derece çark etti.

Oysa Semerci, dün Gül eksik bilgi veriyor... demişti.

Semerci köşesinde okurlar verdiği sözü hatırlattı: "Yalan yazmayacağım. Hata mı? Elbette yapacağım ve hata yaptığımı anladığı anda da düzelteceğim."

Yeni ve ispat edilebilir bilgi gelmediği sürece Gül ailesinin sözlerini doğru kabul eden yazar, ardından da Macit Gül'ün açıklamalarına yer verdi:

“Yavuz Bey, Biz başka belediyelerle örneğin İzmir Belediyesi ile iş yaptık. Ama nasıl? İhale açarlarsa gider, ihaleye girer, kazanırsak mal satarız. Yanlış anlaşılma korkusuyla kişi olarak pazarlama işine dahi karışmam. Şunu söylemeliyim, hiçbir belediye ile doğrudan ve dolaysız ihalesiz iş yapmadık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gelince. Ne bugün, ne de dün belediye ile tek kuruşluk alışveriş yapmadık. Biz 15 yıldır kent mobilyaları üretiyoruz. Alman firması ile ilişkimiz ise 3 yıl önce başladı. Alman firma tasarımlarını getirir, biz de üretiriz. Onlar da bu ürünleri Türkiye’nin dört bir yanında kullanır.”

Günün Önemli Haberleri