Şemdinli komisyonunun isteği

Abone ol

Şemdinli olaylarını araştıran Meçlis Araştırma Komisyonu üst düzey polisleri dinliyor.

Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda, Şemdinli Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ayık, Hakkari Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, İstihbarat Şube Müdürü Hüseyin Keskinkılıç ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Halil Bağcı bilgi veriyor.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, çalışmalar kapsamında 23 kişinin dinlendiğini, bugün de 4 kişinin dinleneceğini kaydetti. Çalışmalarının bu aşamasında görüş beyan etmelerinin mümkün olmadığını belirten Sıvacıoğlu, görüşlerini rapora yansıtacaklarını söyledi.

Komisyonda dinlenen bazı kişilerin konuşmalarının medyada yayınlandığına dikkati çeken Sıvacıoğlu, şunları kaydetti:

''İstemediğimiz halde burada bilgilerine başvurduğumuz bazı kişilerin görüşleri, gazetelerde yer alıyor. İstiyoruz ki komisyonumuz sağlıklı bir sonuca ulaşsın. Hiçbir ön şart içinde değiliz. Olayla çok yakından ilgisi ve görgüsü olanları dinliyoruz.

Komisyon olarak ifadesine başvurduğumuz kişilerin ambargosuz olarak konuşmasını istiyoruz. Herhangi bir kayıt kuyut altında da konuşulmasını istemiyoruz. Herhangi bir kanaat de belirtilmiş olsa; bu belki bizim komisyonumuzu aydınlatır. Misyonumuzu aydınlatma adına bilgileri ne olursa olsun onlara ulaşmak istiyoruz.''

Şemdinli Cumhuriyet Başsavcısı Ayık, Hakkari Emniyet Müdürü Ağdere, Hakkari Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Keskinkılıç, Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Bağcı, halen Komisyon'a bilgi veriyor.

Günün Önemli Haberleri