Selendiden kaçıp Gördese sığındılar

Abone ol

Roman vatandaşları, Selendi'de yaşanan olaylardan sonra Gördes'e sığındı. 76 kişiye kaymakamlık sahip çıktı.

Manisa'nın Selendi ilçesinde çıkan olaylardan sonra Gördes ilçesine sığınan Roman vatandaşlara, kaymakamlık tarafından akşam yemeği verildi.

Gördes'in Hüseyni Baba mahallesinde Gördes Şen Romanlar Derneği'nde mağdur vatandaşlarla akşam yemeği yiyen Gördes Kaymakam Vekili Yalçın Sezgin, 76 mağdur Roman vatandaşa, bütün sıkıntılarının giderileceğini söyledi.

Gördes Kaymakam Vekili Yalçın Sezgin, Belediye başkanı Muhammet Akyol, İlçe Emniyet Amiri İsmail Konuk'la birlikte geldiği Hüseyni Baba mahallesinde, Roman vatandaşların yanına sığınan 76 kişi ile akşam yemeği öncesi sohbet etti.

Kaymakam Sezgin, roman vatandaşlara, ilçede kaldıkları süre boyunca bütün sıkıntıları ile yakından ilgileneceğini

belirterek, "Siz bizim misafirimizsiniz, sizinle yakından ilgilenmek bizim görevimizdir." dedi.

Kızılay ve Manisa Valiliği ortak çalışması ile yapılacak olan prefabrik konutların en kısa sürede bitirileceğini ifade eden Sezgin, prefabrik konutların Roman vatandaşların istedikleri yere kurulacağını söyledi. Kaymakam Sezgin, "30 saati aşkın

bir süredir bizim misafirimizsiniz, imkanı olmayan ve olaydan sonra bütün imkanlarını yitiren vatandaşlarımıza her türlü kolaylık sağlanacaktır. Gördes halkı sizi burada misafir etmekten son derece memnundur." dedi.

Selendi ilçesinde çıkan olaylardan sonra Gördes'e sığınan 76 Roman vatandaşa, kaldıkları sürece üç öğün sıcak yemek verileceğini belirten Kaymakam Sezgin, vatandaşların sıkıntılarını dinleyip onlarla birlikte yemek yedikten sonra mahalleden ayrıldı.


Günün Önemli Haberleri