Şehit polisin evinde yas

Abone ol

Diyarbakır'daki bombalı saldırıda şehit düşen polisin evinde matem var...

Diyarbakır'daki bombalı saldırıda şehit düşen Manisalı polis memuru Hüseyin Özdemir'in babasının ve kayınbabasının evinde yas var. Saldırının ardından Manisa'ya gelen acı haber, şehit polis memuru Hüseyin Özdemir'in, Saruhanlı ilçesinin Kurtuluş Mahallesi'ndeki babası Ahmet Özdemir ve kayınbabası Aydın Şirintuna'nın evinde mateme neden oldu.

Şehit polis memuru Hüseyin Özdemir'in kayınbabası Aydın Şirintuna, 7 yıllık polis memuru damadının 9 yıl önce kızı Fahriye Şirintuna ile hayatını birleştirdiğini, ilk görev yeri olan Muğla'nın Köyceğiz ilçesinin ardından Diyarbakır'a tayininin çıktığını söyledi.

Diyarbakır'da 4 yıldır görev yapan damadının şark görevinin sona ermesine 1 yıl kaldığını belirten Şirintuna şöyle konuştu:

''Damadım 1 yıl sonra şark hizmetinin sona ermesini bekliyordu. Bu akşam saatlerinde televizyonlarda Diyarbakır'da polis aracına bombalı saldırı yapıldığı yönündeki haberi alınca içime bir sıkıntı düştü. Diyarbakır'da her bomba patlayınca ürküyorduk. Polis aracı olunca daha da ürktük. İlerleyen saatlerde ise isminin okunduğunu görünce bütün dünya başımıza yıkıldı.''

Şehit polis memurunun babası Ahmet Özdemir'in de çok üzgün olduğu ve konuşmakta zorlandığı gözlendi.

Olayın ardından Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ile Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, şehit polis memuru Özdemir'in kayın babasının evine giderek taziyede bulundu.

CENAZE BUGÜN MANİSA'YA GELİYOR

Şehit polis memuru Hüseyin Özdemir'in cenazesinin bugün saat 14.00'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirileceği, buradan da Manisa'ya götürüleceği öğrenildi. Özdemir'in cenazesinin, ikindi namazı sonrası Manisa merkez Hatuniye Camii'nde düzenlenecek devlet töreni ve kılınacak cenaze namazının ardından Polis Şehitliği'nde toprağa verileceği belirtildi.

Günün Önemli Haberleri