Şehit er toprağa verildi

Abone ol

Şemdinli'de şehit düşen Piyade Er Orhan Koçak (21), Aksaray'da toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin açtığı ateşte şehit olan Piyade Er Orhan Koçak (21), Aksaray'da toprağa verildi.

Aksaray Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Koçak'ın cenazesi, önce Küçük Bölcek Mahallesi Koca Sinan Camisi yanındaki evine getirildi. Bir süre evinin önünde bekletilen cenaze, daha sonra törenin yapılacağı Ulu Camii'ye götürüldü.

Burada kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen törene, şehit er Koçak'ın ailesi, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, Aksaray Valisi Sebati Buyuran, milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ramazan Toprak, Ahmet Yaşar, Belediye Başkanı Nevzat Palta ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören boyunca sık sık oğlunun tabutuna sarılan şehit er Koçak'ın annesi Meryem Koçak sinir krizleri geçirdi. Jandarma Yüzbaşı Hakan Başakçı, törende yaptığı konuşmada, ''Şehidimizin ayrılığı sadece beden ayrılığıdır, ruhları ve hatıraları her an bizimle beraber olacaktır. Onların saçtıkları nurlu ışıklar biz silah arkadaşlarının yolunu aydınlatan kuvvetli bir ışık ve bir destan olmaya devam edecektir. İçte ve dışta hain saldırılar düzenleyenlerle
mücadelemiz devam edecektir. Bu vatan hainlerinin yaptıkları cezasız kalmayacaktır'' dedi.

''Şehitler ölmez, vatan bölünmez, kahrolsun PKK'' gibi sloganların atıldığı, tekbirlerin getirildiği törenin ardından omuzlara alınan şehit cenazesi, Aksaray Ervah Kabristanlığı Şehitliği'nde defnedildi.

Şehit er Koçak'ın cenazesi toprağa verildikten sonra, Tuğgeneral Harun Ocaklı, tabutun üzerine sarılan Türk Bayrağı ile askerlerin taşıdığı Şehit Koçak'ın fotoğrafını, baba Hüseyin Koçak'a teslim etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Irak sınırına yakın bölgesinde dün yaya olarak devriye görevi yapan askeri birliğe, terör örgütü PKK üyelerince ateş açılması sonucu, Şemdinli Taktik Sınır Alay Komutanlığına bağlı İç Güvenlik Piyade Tabur Komutanlığı Yeşilova karakolunda görev yapan piyade er Orhan Koçak (21) ile piyade er Abdurrahim Zençir (21) şehit olmuştu.

Günün Önemli Haberleri