Şehit çifti ölüme götüren 3 ihmal

Abone ol

Tunceli'de hafta sonu iki gün üst üste meydana gelen terörist saldırıları akıllara ihmal iddialarını getirdi

PKK'lı teröristler Tunceli'de önce askeri birliğe ardından da futbol oynayan polislere saldırdı.

İki gün üst üste hem askerin hem de polislerin açık hedef haline gelmesi bölgede güvenlik güçlerinin yeterli önlemi almadığı eleştirilerini de beraberinde getirdi.

Akşam'ın haberine göre, bölgeden yükselen ihmal iddiaları şöyle:

- Cumartesi gecesi kente 20 km uzaklıktaki Geyiksuyu'nda iki asker şehit düşmüştü. 24 saat sonra bu kez, her pazar olduğu gibi yine maç yapmaya giden polisler hedef oldu. Güvenliğin yetersiz, sahanın açık hedef olduğu vurgulanıyor.

- Geyiksuyu'ndaki saldırı sonrası bölgede 3 ayrı terörist grubun tespit edildiği, kent kırsalında 250 teröristin yuvalandığı öne sürülüyor. Buna karşı yeterli önlem alınmadığı iddia ediliyor.

- Geyiksuyu'ndaki saldırıdan sonra askeri birlikler ve polis saldırı ihtimaline karşı uyarılmış. Ancak alarm durumu da saldırıyı önlemeye yetmedi.

O SİLAHI VERENLER DE HAİN

Şehit komiser ve öğretmen eşi için Malatya Emniyeti'nde tören düzenlendi. Törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de katıldı. Kılıçlar 'Sadece o silahı kullanan hainler değil, o silahı eline veren, onu dağa çıkaran, yardım ve yataklık edenler de mutlaka cezasını bulacaktır' dedi. Türkiye ne zaman önemli bir adım atsa hainlerin devreye sokulduğunu söyledi. Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen namlunun ucunda insanlığın olduğunu belirtti.

Günün Önemli Haberleri