Sedat Pekere amigolu duruşma

Abone ol

Sedat Peker ve ağabeyi Atilla Peker'in de bulunduğu 14 kişinin yargılanmasına bugün devam edildi...

Örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tehdit, yağma ve sahte kimlik kullanma iddiasıyla aralarında Sedat Peker ve ağabeyi Atilla Peker'in de bulunduğu 14 kişinin yargılanmasına İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya, Sedat Peker, Kıyasettin Bağlan, Lungu Mihiata tutuklu olarak katıldı. Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker cezaevinden getirilemediği için duruşmaya katılmadı.

Sedat Peker ve ağabeyi Atilla Peker'i destekleyen ve emniyet güçleri tarafından üstleri aranarak adliye koridoruna alınan yaklaşık 100 kişi de duruşmayı izledi.

Peker kardeşler, Antalya'daki bir kolejin hisselerini 2002 yılında zorla ele geçirdikleri iddiasıyla yargılanıyorlar.

Kolejin büyük hissedarı Abdülkadir Özkan'ın kendi isteğiyle İstanbul'a geldiğini ve diğer sanıkları tanımadığını belirten Peker, suçsuz olduğunu iddia etti.

Aylık 25 bin YTL geliri olduğunu söyleyen Sedat Peker, daha önceden de eğitim işiyle uğraştığını ve kolej sahibi olduğunu söyledi.

Abdülkadir Özkan'ın şikayetçi olmadığına dair beyanının bulunduğunu kaydeden Sedat Peker'in avukatı Turgay Özdoğan Sedat Peker'in konuyla hiç ilgisi olmadığını belirterek, müvekkilinin duruşmalara katılmamasını ve güvenlik nedeniyle başka bir suçtan halen tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi 2 Nolu Cezaevine nakledilmesini istedi.

Duruşma sonunda hakim heyeti, Sedat Peker, Atilla Peker, Kutluhan Arslan, Tahsin Pehlivanoğlu, Mahmut Cemal Ünal'ın diğer sanıklarla organik bir bağının tespit edilemediğini belirterek diğer 9 sanıkla dava dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Heyet ayrıca, bir sonraki duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan Atilla Peker'in getirilmesini kararlaştırdı.

Günün Önemli Haberleri