Scolari'den 'Chelsea cehennemi' uyarısı

Abone ol

Chelsea'nin eski menajeri, Villas-Boas'ın görevden alınmasını değerlendirirken, yeni teknik adamı kulüpte bir cehennemin beklediğini söyledi, Abramoviç'in bazı futbolculara teknik direktörden daha yakın olmasına dikkat çekti.

Chelsea'nin eski teknik direktörlerinden Felipe Scolari, kulüpte görev alacak yeni menajer için Roman Abramoviç'in altında çalışmanın ''cehennem'' olacağı uyarısında bulundu.

2003 yılında satın aldığı Chelsea'de yedinci teknik adam olan Andre Villas-Boas'ı da pazar günü kovan Abramoviç, sekizinci menajeri arıyor.

İngiliz basınına yansıyan haberlerde en güçlü adaylar Barcelona'nın teknik direktörü Pep Guardiola ile Real Madrid'in teknik direktörü, eski Chelsea menajeri Jose Mourinho olarak görülüyor.

2008-2009 sezonunda Chelsea'de yedi ay görev yapan Scolari de ''Villas-Boas'ın yerini alacak teknik adam için ortamın görevin cehennem olacağını' söyledi.

Brezilya'nın başında 2002 Dünya Kupası şampiyonluğunu yaşayan Scolari, Villas-Boas'ın görevden alınmasının ''tuhaf'' olduğunu, ''ama kendisi de benzer bir sonla karşılaştığı için kendisine garip görünmediğini kaydetti.

Scolari'nin 2008 yazında göreve başlamasından önceki yılın eylül ayında görevinden alınan Jose Mourinho Chelsea'ye ardarda lig ve kupa şampiyonlukları yaşatmış, ayrılmasınından sonra göreve gelen Avram Grant da, takımı Şampiyonlar Ligi finaline taşımıştı.

Scolari, 36 maçta takımın başında yer aldıktan sonra takım ligde dördüncü sıradayken işini kaybetmişti.

Görevden alındığı sırada Scolari'nin de, Villas-Boas gibi takımdaki bazı oyuncularla sorunlar yaşadığı öne sürülmüştü.

Brezilyalı teknik adam, ''Kulübün sahibinin bazı futbolcularla ilişkilerinin teknik adamla ilişkilerinden daha güçlü olduğu biliniyor'' dedi.

Bir dönem de Portekiz milli takımını çalıştıran Scolari, Chelsea'nin yaşadığı teknik adam sorunun biraz da kulübün kültürüyle ilgili olduğunun altını çizerken, ''İngiltere'de Arsenal gibi, Arsene Wenger'in sadece bir kaç şampiyonluk yaşamasına rağmen yıllarca görevde olduğu kulüpler de var. Chelsea'nin kültürü farklı'' dedi.

Villas-Boas, Porto'da ilk sezonunda dört kupa kazandıktan sonra Londra'ya gelmişti.

Halen Brezilya kulüplerinden Palmeiras'ın başında görev yapan Scolari, Villas-Boas'ın Stamford Bridge deneyimini geride bırakacağına inandığını kaydederken, ''Villas-Boas bir şampiyon ve öyle olmaya devam edecek. Yedi, sekiz oyuncuyu kulüpten uzaklaştırması gerekiyordu, başaramadı'' dedi.

Günün Önemli Haberleri