Sayın krizine Kutan yorumu

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın 'sayın' kelimesine bir yorum da Saadet Parti'nden geldi. İşte Kutan'ın 'sayın' değerlendirmesi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Başbakan Erdoğan'ın Abdullah Öcalan hakkında kullandığı 'Sayın' tabirini bilinçli olarak kullandığını sanmıyorum, boş bulunmuş diye düşünüyorum'' dedi. Kutan, Ankara Kamyoncular Derneği Genel Başkanı Bekir Güldalı ve beraberindekileri kabul etti.

Güldalı'dan kamyoncuların sorunlarını dinleyen Kutan, kamyoncuların zor durumda olduğunu bildiğini söyledi. Bir ülkenin ekonomisinin iyi olup olmadığının nakliyat sektöründeki harekete bakarak değerlendirilebileceğini ifade eden Kutan, ''Türkiye'de, dünyanın en pahalı mazotunu kullanan nakliyecilerin durumunun, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu kötülüğünü özetler nitelikte olduğunu'' ifade etti.

Kabulün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kutan, ''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında başlattığı inceleme hakkında ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna ''Başbakan Erdoğan'ın Abdullah Öcalan hakkında kullandığı 'Sayın' tabirini bilinçli olarak kullandığını sanmıyorum, boş bulunmuş diye düşünüyorum'' yanıtını verdi. Erdoğan'ın bu konuda bir açıklama yaparak, milletten özür dilemesi gerektiğini belirten Kutan, şöyle konuştu:

''Daha önce de Ahmet Türk ve o partinin diğer yöneticileri Öcalan'a 'Sayın' ifadesini kullandılar diye haklarında dava açıldı. Hukuk herkese uygulanacak. Hukuk, önünde Ahmet Türk ile Recep Tayyip Erdoğan arasında her hangi bir fark yok. Ona uygulanıyor ve hapis cezası verilmişse 6 ay... Şimdi bilemiyorum nasıl değerlendirecekler. Bununla da 'Recep Tayyip Erdoğan hakkında 6 ay hapis cezası verilsin' demiyorum. Ama hukukun gereği var. Birine uygulanıyorsa, Başbakan'a da uygulanacak bu dolayısıyla. Cumhuriyet savcılığının bu tavrını normal bir hukuki işlem olarak görüyorum''

Kutan, bir başka soru üzerine, ''Başbakan maalesef konuşmalarında çoğu kez çok dikkatsiz, ağzına geleni söyler bir üslup içerisinde görüyorum. 'Kelle' kullanılabilecek bir tabir değil, fevkalade büyük bir hatadır'' dedi.

Günün Önemli Haberleri