Savunma oturdu hücum aksadı

Abone ol

Zico'nun mini operasyonu işe yaramış gözüktü. Ancak bu kez de hücum aksadı.

Fenerbahçe'ye yazık oldu desek yanlış olmaz. 1-0'lik mağlubiyeti hak etmedi. Savunma kurgusu harika olan sarı lacivertlilerde eksik olan taraf hücumdaydı. Takım pozisyon vermedi, ama gol atma becerisi de zayıf kaldı.



Zico'nun Kerim Zengin ve Devid'i kesmesi takıma olumlu yansımış.Turacı savunmaya, Mehmet Yozgatlı da orta sahaya hareketlilik kattı. Tümer yerine Tuncay tercihi de doğruydu. Topla her çıkışı ve sürekli yer değiştirmesi Newcastle'li oyuncuları rahatsız etti. .

Takımda bloklar arasında görmeye alıştığımız kopukluk yoktu. Zico'un prensi genç Kerim'i kesip yerine Turacı'yı monte edilişi defans zaafiyetini azalttı. Top rakibe geçtiğinde orta saha savunmanın önüne diziliyor ve rakibe pas yapma imkanı vermiyordu. Bir iki yan top dışında rakibin net gol pozisyonu yoktu. Sezonun kayıp futbolcusu Appiah da istekli olunca orta sahayı İngilizler istedikleri oyun planını sahaya yansıtamadılar

Eleştirilen Lugano ve Edu sezonun en iyi futbolunu oynadılar. Özellikle Lugano harikaydı. Hava toplarında ve kademe anlayışında hatasızdı. Sağbekte oynayan Öder Turacı da iyiydi.

Kazanılan toplar maç berabere giderken cömertçe harcandı. İleride çoğalamayan ve iyi paslaşamayan futbolcular bu pozisyonların bedelini şansız bir yan topla yedikleri golle ödediler.

Fenerbahçe bir silahını kaybetmek üzere. O da duran toplar. Oyunun sıkıştığı anlarda duran toplar Fener'in imdadına yetişiyordu. Alex'in öldürücü ortaları ile çok sayıda gol atan sarı lacivetliler bu özelliğini kaybetmiş gibi.

Zico'nun sol tarafta oynayan Tuncay'ı neden sağ tarafa çektiğı anlaşılamadı. Uğur Boral oyuna girene kadar o bölgede daha çalışkan gözüken Tuncay, sağ tarafta kayboldu. Kezman'ın hırsı ve topla driplingleri iyiydi ama arkadaşlarından yeterli desteği alamadı. Deivid'de yine aynı filmi izledik. Brezilyalı buysa Semih'e gerçekten yazık oluyor.

Yazı: Oktay Sağlam

Günün Önemli Haberleri