’’Savaşa her an hazır olmak lazım’’

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ordusuna peygamber ocağı diyen başka bir milletin olmadığına dikkat çekerek, “Barışı sağlamak için ...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ordusuna peygamber ocağı diyen başka bir milletin olmadığına dikkat çekerek, “Barışı sağlamak için savaşa her an hazır olmak lazım” dedi.
Yapımı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Güngören Askerlik Şubesi düzenlenen törenle açıldı. Törene AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel ve askeri erkan katıldı.

’’BİR DÜŞMAN FAZLA BİR DOST AZ’’
Açılış töreninde bir konuşma yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini benimsediklerini ancak barışı sağlamak için savaşa da her zaman hazır olmak gerektiğini belirtti. Bağış, “Bugün kendi ordusuna peygamberinin adıyla hitap eden başka bir millet yok. Ordusuna peygamber ocağı diyen başka bir millette yok. Ama bugün ordumuz aynı zamanda üyesi olmaya çalıştığımız AB sürecindeki en önemli güçlerimizden bir tanesi. Büyüklerimiz ne güzel söylemiş ‘bir düşman fazla bir dost azdır’ İşte bizde ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesiyle gerçekten bunu ortaya koyuyoruz. Ama şu da bir gerçek; barışı sağlamak için savaşa her an hazır olmak lazım” diye konuştu.

’’ASKERLİK ŞUBELERİ ORDUYA MEHMETÇİK SAĞLIYOR’’
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise askerlik şubelerinin Osmanlı döneminden günümüze kadar aynı işlevi yerine getirdiğini ifade ederek, “Askerlik şubeleri Osmanlıdan bugüne hiç değişmeden milletinin ordusuna Mehmetçik sağlamak için kurulmuştur. Amacımız halkımıza bu alanda da dahil hizmet vermek. Biz nüfusu küçülen yerlerde askerlik şubelerini kapatıyoruz. Nüfusu çoğalan yerlerde askerlik şubelerini açıyoruz” diye konuştu.

’’BİZİ MEMNUN ETTİ’’
Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Biz yerel yöneticiler olarak vatandaşın hizmeti kolayca almasını isteriz, çalışmalarımızda bunun için yaparız. Aslında sadece aldığı hizmeti değil hayatının tüm anını ilçede geçirmesini isteriz. Bu vesileyle askerlik şubesini ilçemiz sınırları içerisinde olması vatandaşımıza daha kolay ulaşılabilir hizmet vermesi açısından bizi çok memnun etti” dedi.Yapılan konuşmaların ardından askerlik şubesini gezen heyet, şube bahçesine hatıra fidanı dikti.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri