Sattıkları aracın arkasında durmuyorlar!

Abone ol

Otomotiv sektörü her geçen gün satışlarını arttırdıklarını açıklamasına rağmen otomobil kullanıcılarından gelen şikayetler de giderek artıyor

Otomotiv sektörü her geçen gün satışlarını arttırdıklarını açıklamasına rağmen otomobil kullanıcılarından gelen şikayetler de giderek artmakta. Vatandaşlar satış sonrası verilen hizmetlerden mutsuz. Sorunların başında satış sonrası hizmet sorunları ve yedek parça sorunları başta geliyor. Şikayetler incelendiğinde satış sonrası hizmetlerden elde edilen gelir sektöre çekici gelmediği görülmektedir.

Otomobil kullanıcıları otomotiv sektörünün kendilerine karşı duyarsız olmalarından dert yanıyor. Otomotiv sektörü her geçen gün satış rakamlarının arttığını açıklarken tüketiciler ise Tüketici Platformu Sikayetvar.com'a gönderdikleri şikayetlerle yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

Şikayetler Çözüm Bekliyor

Sikayetvar.com'un verilerine göre; otomotiv sektörüne ait 8 bin şikayet bulunmaktadır. Sektörden gelen yanıtlar ve müşteri memnuniyeti verileri incelendiğinde ise 4 bin 700 şikayetin çözüm beklediği görülmektedir. Sektöre gelen şikayetlerin yüzde 80'ini satış sonrası servis memnuniyetsizliği ve yedek parça sorunu oluşturuyor.

Platformda otomotiv sektörünün sorunları başında şunlar sıralanıyor. "Yetkili bayii ve servis sorunları, satış sonrası servis hataları, yedek parça sorunları ve gecikmesi, aracın serviste olması durumunda yerine araç verilmemesi sonucu iş gücü kaybı ve Türkçe kullanım kılavuzu eksikliği" Otomotiv sektöründe satıştan elde edilen karlar maka içi ve dışı rekabetin artmasına paralel olarak artarken satış sonrası hizmet sonrası hizmetlerden elde edilen gelir ise sektöre çekici gelmemektedir.

Genellikle müşteriler satın aldıkları araçların arızalanması ile karşılaşıyor. Ancak sorun kısa sürede bir daha tekrarlamayacak şekilde çözülmediğinde sunulan hizmet ve üründen memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar. Bu nedenle Sikayetvar.com otomotiv sektörünün rakibi olan diğer firmaların önüne geçmesi ve müşteri memnuniyeti için satış sonrası hizmetin de önem kazanması gerektiğine dikkat çekti.

"Satılan Aracın Arkasında Durmuyorlar"

Tüketiciler gönderdikleri şikayetlerde otomotiv firmalarının araç sattıktan sonra aracın arkasında durmadıklarından dert yanıyorlar. Sorunların başında satış sonrası hizmetlerde yaşanan sıkıntılar geliyor. Konu hakkında Sikayetvar.com'a gelen şikayetlerden bazıları ise şöyle

"Ocak ayı başında güvenilir, sattıkları aracın arkasına duracaklarına inandırdıklarından 2005 model Tata Indıgo marka araç satın aldım. Aracın 6 ay garantili olduğunda en ufak bir sıkıntıda geri getirmem gerektiğini söylediler. Bundan 1 hafta sonra aldığım aracın şarj dinamosunun arızalı olduğu fark ettim. Hatalarının düzeltilmesi için beni arkalarında koşturuyorlar satarken güler yüz fakat satış sonrası işkence."

"Opel Vectra aracı Ankara'da reis otodan aldım. Aracımın şuan km si 60. 450, aracımın vites topuzu yerinden çıkmıştı ve servise gittiğimde inceleyip vites topuzunun değişmesi gerektiğini ve fabrikadan onay aldıktan sonra bana döneceklerini söylediler. Yaklaşık bir hafta sonra beni arayarak onayın geldiğini ve servisten randevu alarak vites topuzunun değiştirileceğini garanti kapsamında söylediler.

Randevu alıp servise gittim. Aracımı servise bıraktım. Daha Sonra servis yetkilileri beni telefonla arayarak aracınızın 60. 000 bakımının yapılması gerektiğini eğer şu an yaptırmazsanız vites topuzun değişiminin gerçekleştirilemeyeceğini söylediler. Ben Türkiye de birçok insana araç satan Opel firmasının neden böyle bir davranış sergilediğine inanamıyorum. Ve eğer firma aracımın geçmişine bakarsa her türlü bakımı opelin adını belirttiğim yetkili servisinde yapılmıştır. "

"10 gün önce aracım kazalı olduğu için aracımı servise teslim ettim. Aracımda sol kapı, sol cam ve sol ayna kırık olduğu için parça siparişi verildiği söylendi. Üzerinden 10 gün geçmesine rağmen kendi imkanlarım ile parçanın Almanya'dan 10 gün içinde geleceği bilgisini aldım.

Servis ile görüşmem neticesinde aracımı kazalı hali ile kullanmak istediğimi ilettim parçanın geleciğini düşündükleri için kapı direklerinin düzeltildiğini ve eski kapıların takılamayacağını ilettiler. Araba benim işim için gerekli bir faktör olması nedeni ile maddi zarara uğramaktayım. Aracım çıkana kadar araç temin edilmesi ile ilgili kendime muhatap bulamamaktayım. "

Günün Önemli Haberleri