Şaşırtan alo taciz sonuçları!
Abone olÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iki yılda ALO 170'e toplam 5 bin 890 adet işyerinde psikolojik taciz başvurusu yapıldığını belirtti.
Çelik, "Özel sektörden gelen şikâyetlerin yüzde 58'i erkek, yüzde 42'si kadın; kamu sektöründen gelen şikâyetlerin ise yüzde 49'u erkek, yüzde 51'i kadındır" dedi. -Çalışma Bakanı, "Başvuruların illere göre dağılımına baktığımızda ise; kamu sektöründen yüzde 16.86'lik oranla İstanbul birinci, Ankara yüzde 15,21 ile ikinci sırada gelmektedir. Özel sektörden ise yine en çok şikâyet yüzde 37.62 İstanbul ilinden gelmiştir" değerlendirmesini yaptı.
TACİZ BAŞVURULARININ YÜZDE 58'İ ERKEKLERDEN GELİYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iki yılda ALO 170'e toplam 5 bin 890 adet "işyerinde psikolojik taciz" başvurusu yapıldığını belirterek, "Özel sektörden gelen şikâyetlerin yüzde 58'i erkek, yüzde 42'si kadın; kamu sektöründen gelen şikâyetlerin ise yüzde 49'u erkek, yüzde 51'i kadındır" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, kamu ve özel sektörde yaşanan ve sık sık kamuoyunun gündemine gelen mobbing olaylarını engellemek, toplumun bilinçlendirilmesini sağlamak üzere tüm çalışanları kapsayan, "İşyerlerinde Psikolojik Tacizin Önlenmesi (Mobbing)" Genelgesinin 19 Mart 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
5 BİN 890 ADET İŞYERİNDE PSİKOLOJİK TACİZ BAŞVURUSU YAPILDI
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, genelgenin dördüncü maddesinde psikolojik tacizle mücadeleyi güçlendirmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi olan ALO 170 üzerinden psikologlar vasıtasıyla çalışanlara yardım ve destek sağlanacağının hükme bağlandığını ifade etti.
Bu kapsamda 19 Mart 2011-19 Mart 2013 tarihleri arasındaki iki yılık süreçte ALO 170'e toplam 5 bin 890 adet işyerinde psikolojik taciz başvurusu yapıldığına dikkat çeken Çalışma Bakanı, 2012 yılının Mayıs ayında oluşturulan Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulunun hazırlamış olduğu "İşyerlerinde Psikolojik Tacizin Önlenmesi Genelgesi Uygulama Eylem Planı (2012-2014)" kapsamında işyerlerinde psikolojik tacizin önlenmesine ilişkin veri toplama, izleme ve değerlendirme çalışmalarının yapılacağını söyledi.
İLK SIRADA İSTANBUL
Başvuranların özel ve kamu sektöründeki cinsiyete göre dağılımına bakıldığında özel sektörden gelen şikâyetlerin yüzde 58'i erkek, yüzde 42'sinin kadın; kamu sektöründen gelen şikâyetlerin ise yüzde 49'u erkek, yüzde 51'inin kadın olduğunu belirten Çalışma Bakanı, "Başvuruların illere göre dağılımına baktığımızda ise; kamu sektöründen yüzde 16.86'lik oranla İstanbul birinci, Ankara yüzde 15,21 ile ikinci sırada gelmektedir. Özel sektörden ise yine en çok şikâyet yüzde 37.62 İstanbul ilinden gelmiştir" dedi.