Şarköy sezonu açtı

Abone ol

Marmara Denizi'nin tek ''Mavi Bayraklı'' merkezi olan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde deniz mevsimi açıldı.

. Şarköy Belediye Başkanı Can Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının 30 dereceye çıkmasıyla birlikte deniz suyunun da ısındığını belirterek, deniz mevsiminin bu yıl Mayıs ayında açıldığını bildirdi.

Önceki yıllarda Şarköy'de Haziran ayında başlayan deniz mevsimininbu yıl erken açılması nedeniyle otel, motel ve pansiyonlara müşteriler gelmeye başladığını kaydeden Gürsoy, ''Şarköy sahilleri denize girenlerle doldu. Yerli halk henüz denize girmiyor. Ancak dışarıdan gelenler deniz mevsimini erken açtı'' dedi. Turizmin gelişmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Gürsoy, şöyle konuştu:

''Bu yıl elde ettiğimiz 'Mavi Bayrak' ödülü nedeniyle turist sayısında artış bekliyoruz. Belediye olarak Şarköyümüzü Mavi Bayrak ödülüne layık bir belde yapmak amacıyla çalışmalar yaptık. Alternatif turizm yatırımları için çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl ilk kez Şarköy'ü dalış turizmine açıyoruz. Sahillerimizde tespit edilen tarihi batıklara meraklı turistlerimiz dalış yapma imkanı bulacak. Şarköy, ilerleyen yıllarda Trakya'nın Bodrum'u olacak.''

Günün Önemli Haberleri