Sarkıntılık, ordudan attırdı

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri sarkıntılık eden bir askeri işten ayırdı

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), “sarkıntılık” suçunun Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma nedeni olacağına karar verdi.

AYİM kararında sarkıntılık suçunun “yüz kızartıcı” suçlar arasında sayılmadığını ancak bu suçun TSK’nın itibarını sarsacak ahlak dışı bir hareket olduğuna dikkat çekti.

KADINA VE PARAYA ZAAFI VARDIR

Hakkında “Kadına ve paraya zaafı vardır” şeklinde olumsuz raporlar bulunan 39. Mekanize Piyade Tugayı 5. Tabur Komutanlığı’nda görevli Piyade Kıdemli Başçavuş, yürütmenin durdurulması ve ayırma işleminin iptali istemiyle AYİM’a dava açtı.

AYİM 1. Dairesi, davacı Başçavuçun aynı birlikte görev yaptığı üstlerinden birinin Ankara’da kursta görevli, diğerinin nöbetçi olarak bulunduğu sırada eşlerine telefon açarak sarkıntılık yaptığı, evlerine gittiği gerekçesiyle sarkıntılık suçundan mahkum olduğuna dikkat çekti ve ayırma işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması talebini reddetti. AYİM kararında “Davacının sicil ve disiplin safahatı incelendiğinde, objektif sınırlar ayırma işleminde hukuka aykırılık bulunmadı” denildi.

Günün Önemli Haberleri