Sarıyerde keneye savaş açıldı

Abone ol

Sarıyer Belediyesi kenelere karşı savaş açtı. Belediye görevlileri evleri ve piknik alanları ilaçlıyor.

Sarıyer Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle birlikte artış gösteren kene ısırıkları nedeniyle herhangi olumsuz bir durumun yaşanmaması için, “keneye karşı” ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gelen şikayetler üzerine bir ay içerisinde ise 500’e yakın ev ilaçlayan ekipler, vatandaşları keneye karşı uyarıyor.

Özellikle ormanlık alana sahip olduğu için sıkça rastlanan kene ısırmalarına karşı Sarıyer Belediyesi, önlemini alarak; ortak kullanım alanı olan piknik alanları, okullar, parklar, camii ve ara sokaklar da ilaçlama çalışması yapıyor. Ortam koşularına göre etüt çalışması yapıldıktan sonra uzman ekipler tarından ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Okullar ise özellikle çocukların zarar görmemesi için hafta sonu ilaçlanıyor. İlaçlama çalışmalarının daha rahat yapılması için ise ekip sayısı iki’den üç’e çıkartıldı.

Bir ayda 500 ev ilaçlandı
Gelen şikayetler üzerine son bir ay içerisinde 500’e yakın ev ilaçlandıklarını belirten Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekim Meral Başaran, “Sarıyer ormanlık alana sahip olduğu için çok sayıda şikayet alıyoruz. Önceden ilaçlama çalışmalarımızla önlem almamıza rağmen son bir ay içerisinde 500’e yakın şikayet aldık. Bizi arayan vatandaşlarımızın evlerine giderek burada ortam koşullarına göre etüt çalışması yaptıktan sonra, bu evler uygun bir yöntemle uzman ekiplerimiz tarafından ilaçlanıyor. Şimdiye kadar Sarıyer’de zehirli keneye rastlayamadık.”dedi

Günde ortalama 25 şikayet telefonu alan Sarıyer Belediyesi ekipleri, aldıkları bir şikayet üzerine son olarak Derbent’te ikamet eden Seniha Aktaş’ın evine gitti. Kolunda kene gördüğünü belirten ve bunun üzerine hemen Sarıyer Belediyesi’ni aradığını söyleyen Seniha Aktaş’ın evini incelendikten sonra uzman ekipler tarafından ilaçlandı. Keneyi inceleyen uzman ekipler zararsız olduğunu söylediler.

Sarıyer Belediyesi görevlileri, kene gördüklerinde ve herhangi bir ısırılma vakası yaşandıklarında Sarıyer Belediyesi’ni 242 52 71 numaralı telefondan aramaları için vatandaşları uyardı.

Günün Önemli Haberleri