Sarıyerde isimler ölümsüzleşti

Abone ol

Sarıyer Belediyesi, Büyükdere’de doğmuş ünlülerin isimlerini yaşadıkları mekanlara verdi.

Sarıyer Belediyesi, Boğaziçinin en eski ve tarihi mahallesi olan Büyükdere"de doğmuş ve yaşamış olan tarihçi, hukukçu, sanayici, düşünür ve ünlülerin yaşadıkları mekanlara isimlerini vererek ölümsüzleştirdi. Aralarında İzzet Baysal, Recep Peker, Suna Pekuysal, Orhan Veli Kanık, Orhan Apaydın, Ercüment Batanay, Alphonse de Lamartin gibi ünlülerin yaşadıkları mekanlara da plaket çakıldı.

Fuat Paşa Oteli"nde düzenlenen törene sanatçılar Nejat Uygur , Semih Sergen ve ünlü avukat Burhan Apaydın"ında aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Sarıyer"deki eski halk evinden yetişen sanatçıları da bir araya getiren davette Nejat Uygur, yaptığı esprilerle davetlileri kahkahaya boğdu.

“ Oscar ödülü almış gibiyim “

Yıllar sonra çocukluk arkadaşlarıyla buluşan Nejat Uygur, Sarıyer"de yaşadığı yalıya Belediye Başkan Vekili Ahmet Torun"la birlikte giderek adının yazıldığı plaketi çaktı. Bu çalışmanın kendisi için Oscar almak gibi önemli olduğunu belirten Uygur, “ Yaramazlıklar yaptığım bu evde çocukluğumun en neşeli yılları geçti. Bu çok güzel bir çalışma. Bir Oscar ödülü almış gibiyim. Şu anda çok mutluyum ” dedi. Uygur, çocukluğunda yaşadığı anıları da esprili bir şekilde anlattı.

BİLGİ NOTU

Yeni oyununda Amerikan Başkanı Bush"a, P… dediğini belirten Uygur, konuşmanın hukuki durumunu arkadaşı ünlü avukat Burhan Apaydın"a esprili bir şekilde sordu. Avukat Apaydın da böyle bir sözden ötürü ilk celsede beraat edebileceğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri