Sarıkaya için kampanya

Abone ol

Şemdinli iddianamesini hazırlayan savcı Sarıkaya için yargı mensupları destek kampanyası başlattı.

Şemdinli iddiananesi ile gündeme oturan Van Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Sarıkaya'ya yargı çalışanlarından destek geldi. Genelkurmay'ın suç duyurusunda bulundugğu savcı için www.adalet.org sitesinden destek kampanyası başlattı.

Avukat, hakim ve savcıların görüş bildirdiği forumda askerin tavrı eleştirildi. Yargı bağımsızlığının asıl şimdi tehlikede olduğu görüşü belirtildi.. Forumda destek olanların yanı sıra eleştirenler ve kampanyada taraf olmayanların görüşleri de dikkat çekti.

İşte sitede dile getirilen destek ve karşı görüşlerden bazıları...

Sayın meslektaşım samimiyetinize hukuk devletine olan inancınıza güveniyorum.Ancak bir ülkede hukuk adamları kampanyalarla desteklenmez ve kampanyalarla kınanmaz.Ve her şeyin ötesinde o hukuku uygulayacak hakimler ve C.savcıları o kampanyanın tarafı olmazlar. Bizler çeşitli yazılar vesilesiyle görüşlerimizi dile getirdik.Ama bunu daha sonra bir kampanyanın tarafı gibi sürdürmemeliyiz. Bu tavır gruplaşmalara kurumları karşı karşıya getirmeye neden olur. Saygılarımla. (Hakim-savcı Nazım Başar)

------

Birileri bizim adımıza hakim savcılık yapacaksa, ya bunlara karşı topyekün durmalıyız ya da karşı koyamıyorsak istifa edip kürsüyü tamamen bunlara bırakmalıyız. Hakim savcı bağımsızdır (bağımsız olmalı demiyorum, çünkü bağımsızlık dışardan bize bahşedilen bir güç değildir, mesleğin özünde vardır, bağımsızlık varsa hakim savcılık vardır, yoksa memuriyet vardır.),birilerine, biryerlere yaranmak ve onların istediği şekilde görev yapmak zorunda değildir. Olay münferit değildir, savcıyla da sınırlı değildir, bütün yargı teşkilatını sindirmeye yöneliktir. İşin garibi bizi bizden başka koruyacak, destekleyecek başka bir kurum da yoktur. Olsaydı görürdük. Kampanya savcıya destek kamypanyası değil bize destek kampanyası olmalıydı. (Hukukçu-Serdar Çelik)

-------

Şayet Sayın Sarıkaya ceza alırsa bu ülkede bundan sonra hiç kimse yargı bağımsızlıgından sözedemez.
Bütün Cumhuriyet Savcıları iddianame hazırlarken ve takipsizlik kararı verirken kendini baskı altında hissedecektir. (Hakim-savcı Metin Kantar)


------

Adına ister kampanya ister tepki deyiniz.
Burada desteğe ihtiyaç var. Çünkü yargı bağımsızlığını savunacak kimse yok. Dün açıklama yaptı bizimkiler: "müfettiş raporundan sonra gereği yapılacaktır"

Öyleyse iş başa düşüyor. Hiç değilse duyarlı hukukçulara destek olalım. Dostluğumuz belli olsun... (Hakim-Savcı Metin Kantar)

--------

İyi günler,
bu ülkede zamanında başbakan ve bakanlar da yargılandı ve hatta idam edildiler... (Hakim-Savcı Uğur Ocak)


----

PAŞALAR MI BAĞIMSIZ, YARGI MI?

(Avukat Murat Bilen)

--------
Şu aşamada adalet bakanlıgından hakim savcıyı korumasını beklemek te fazla saflık olur kanımca.Adalet bakanlıgı şu anda siyasi iktidara baglı bir bakanlık ,TSK nında bu siyasi iktidara bakışı belli bu ortamda adalet bakanlıgı bunu yapamaz.BUNU YAPMASI GEREKEN VE YAPABİLECEK OLANLARDA HSKY VE YÜKSEK YARGI ORGANLARI,en azından yapabileceklerini umuyorum ama yaparlar diyemiyorum..... (Hakim-Savcı Murat Üzüm)

Günün Önemli Haberleri