Sarıgül Kılıçdaroğlu'na söz verdi!

Abone ol

CHP'den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen tören ile yeniden rozetini taktı.

CHP'ye katılım töreninde konuşan Sarıgül, Kılıçdaroğlu'na İstanbul'un anahtarını getirme sözü verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Mustafa Sarıgül, platforma el ele geldi. Bahçeye kurulan paltforma birlikte çıkan Kılıçdaroğlu ve Sarıgül, beş bine yakın kişinin oluşturduğu kalabalığa seslendi.

Kılıçdaroğlu, katılım töreninde Sarıgül'e parti kimlik kartını verdi. Genel merkezin önündeki partililer 'Abi kardeş el ele gözün aydın Türkiye', 'Baba ocağına hoş geldin' yazılı pankartlar taşıdı.



Sarıgül'e parti rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Kılıçdaroğlu ve Sarıgül daha sonra beyaz güvercin uçurdu.

''İSTANBUL'UN ANAHTARINI GETİRECEĞİZ"

Alanı dolduran Türkiye Değişim Hareketi'ne (TDH) mensup kişileri de selamlayan Sarıgül, şunları kaydetti:

"Yıllardan beri Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu Genel Başkan olduğu gün, TDH'nin bütün gücünü, o esen rüzgârın arkasına veren, bugüne kadar bıkmadan usanmadan, sabırla, metanetle, ötekisi olmayan bir Türkiye için mücadele veren TDH'li kardeşlerim hoşgeldiniz. Gün, birlik günü. Gün, beraberlik günü. Gün, elele kol kola omuz omuza olma günü. Bu önemli ayda, bu Muharrem Ayında Rabbim bizi burada buluşturdu. Tutmuş olduğunuz oruçları Allah'ım en yüce katında makbul eylesin ama buradan Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile diyoruz ki, Ramazan Ayı da bizim, Muharrem Ayı da bizim. Başı açık olan kardeşimiz de bizim, başı kapalı olan kardeşimiz de bizim."

Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı: "Yarın 10 Kasım. Atamızın mekânı cennet olsun, huzurlu olarak mekânında istirahatını yapsın. Buradan Birinci Genel Başkanımıza, Mustafa Kemal Atatürk'e Bismillah diyerek şu sözü veriyoruz; artık muhalefetteki son günümüz, önce Allah'ım, sonra partili arkadaşlarım, sonra yurttaşlarım izin verirse İstanbul'un anahtarını Genel Başkanımıza getireceğiz."

Sarıgül'ün ardından konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Birşeyden emin olmanızı istiyorum. Tek amacımızı var halkın çıkarlarına odaklanmak ve halkın haklarını korumak. Sizi söylediğiniz gibi el ele kol kola omuz omuza yürek yüreğe iktidara yürüyeceğiz. Biz siyaseti halka adanmışlık olarak biliriz. Biz siyaseti cebimizi doldurmak için değil halkın zenginliği için yaparız. Biz siyaseti onurlu Türkiye’ye yüceltmek için yaparız. Biz siyaseti kadın erkek eşitliği için yaparız. Biz siyaseti Türkiye’nin bayrağını uluslararası arenada onurla dalgalandırmak için yaparız.

TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ'NİN YİĞİT İNSANLARI

Türkiye Değişim Hareketi’nin yiğit insanları sizi Cumhuriyet Halk Partisi’nde görmek. Beraber olmak el ele omuz omuza olmak bu mücadeleye katkı vermek için Ankara’ya geldiniz beraber omduk beraber olacağız beraber yürüyeceğiz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, her sabah gazeteleri yurttaşlarımız kaygıyla ellerine alıyor. İşsizlik var yoksulluk var yolsuzluk var. Bizlere düşen görev Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak. Bunun yolu beraber olmaktan geçiyor. "

Türkiye Değişim Hareketi’nin Ankara gelişi, beraber oluşumuz halka bir umut verecektir. Siyaset umut üzerinden yapılır. Ayrılığa gayrılığa yer yok. CHP’de çok büyük değişikler oldu.

1- Eskiden genel başkan seçilirken herkesin genel başkanın önünde imza atması gerekiyordu.
2- Yüzde 33 cinsiyet kotası getirdi. Kadın kardeşlerimiz daha fazla siyasete girecek dedim
3- Yüzde 10 gençlik kotası getirdik. Siyasette gençlerin önünü açmak zorundayız.
4- Diyorlardı ki siz Sivas’ın ötesine geçemiyorsunuz, bugün CHP değil doğu ABD’den Çin’e kadar her tarafa gidiyor."

NOTLAR

 Sabah saatlerinden itibaren  CHP Genel Merkezi'nin bahçesinde toplanan partililer, ellerindeCHP flamaları ve Türk bayraklarıyla Sarıgül'ü karşıladı. Türkiye Değişim Hareketi'ne mensup kişiler de genel merkezin bahçesini doldurdu.

Ayrıca Genel Merkez'in önünde dev bir balon da getirildi. Balonun üzerinde ise Sarıgül ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı birlikte asılırken, "El ele kol kola omuz omuza" yazılı afiş yer aldı.

Sarıgül, alana üzerinde "Sevgi Kazanacak" yazılı otobüsün üzerinde geldi. Bu sırada otobüslerden "Gücüne güç katmaya geldik" şarkısı çalındı.

Günün Önemli Haberleri