Şans bahane satışlar şahane

Abone ol

Yeni yılda şans için bir çok garip inanış vardır. Bunlardan biri de kırmızı don. Peki hikayesini biliyor musunuz?

Herkesin yılbaşında şans için başka bir geleneği var. Örneğin Amerika'nın bazı kesimlerinde o gece börülce yeniyor. İspanya'da ise 12 adet üzüm; her biri bir ay için... Ama bu şans meselesi için uygulanan en ilginç yöntem "kırmızı don" mevzusu...

Peki nerden çıkmış bu kırmızı don şansı?
İşte onun öyküsü:

Yıl 1956... İflasın eşiğine gelen Amerikalı iç çamaşırı satıcısı Henry George'un deposu kırmızı külotlarla doludur. Çünkü tek külot ya da sütyen alırken kadınlar kırmızı yerine hep siyahı tercih etmektedir.

George çalışanları ile bir toplantı yapar. Yılbaşından iki hafta önce etraflarındaki bütün kadınlara kırmızı külot hediye ederek, bunun onlara şans getireceğini söylemelerini ister.

Kırmızı külotun şans getirdiği hikayesi fısıltı gazetesi sayesinde kısa sürede kulaktan kulağa yayılır. 31 Aralık günü Henry George'un deposundaki kırmızı donlar tükenirken, yeni bir gelenek de ortaya çıkmış olur.

Kadınlar bu yalanı seviyor!

Bir satış dehasının ürettiği bu yalan, 50 yıl içinde fazlasızla ciddiye alınan bir inanç haline geldi.  Amerika'da geçen yıl yapılan bir araştırma bunun kanıtı. Araştırmaya göre, kadınların yüzde 89'u, şans getireceği inancı ile yılbaşında kırmızı külot giyiyor.

Türkiye'de de durum farklı değil. Geçen yılbaşında satılan kırmızı külot sayısı 1.5 milyon civarında...//



(Kaynak: Aktüel)

Günün Önemli Haberleri