Şanlıurfada hayat felç oldu

Abone ol

Bir kaç gündür aralıklarla devam eden yağışlar sonrasında oluşan sel Şanlıurfa'yı felç etti.

Bir kaç gündür aralıklarla devam eden ve bugün akşam saatlerinde de etkisini arttıran yağışlar sonrasında oluşan sel nedeniyle, Şanlıurfa ve ilçelerinde bir çok ev ve iş yerini su basarken, bazı köyler boşaltıldı.

Su taşkınları dolayısıyla yol ve köprülerin tahrip olması nedeniyle Şanlıurfa-Mardin ve Şanlıurfa-Diyarbakır kara yollarında ulaşım sağlanamıyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bugün akşam saatlerinde etkisini artıran yağışlarla, dere yatakları ve tarımsal sulamada kullanılan tahliye kanallarının taşması sonucunda, merkez ilçe, Siverek ve Harran başta olmak üzere bazı ilçelere bağlı bir çok köyün etrafında su birikintileri ve göletler oluştu.

Şanlıurfa-Mardin kara yolunun akşam saatlerinde ulaşıma kapanması dolayısıyla bu güzergahlardaki araçların yönlendirildiği Siverek-Viranşehir kara yolu da bir süre önce ulaşıma kapandı. Siverek-Şanlıurfa kara yolunun, Siverek-Hilvan arasındaki kısmındaki Cehennem Deresi köprüsünün kısmen çökmesi nedeniyle kent merkezi ile Siverek arasındaki ulaşım da sağlanamıyor.

Yol ve köprülerin tahrip olması nedeniyle bir çok köy ve mezraya ulaşılamıyor. Köylerde çok sayıda evi su basarken, vatandaşlar olası tehlikelere karşın evlerinin damlarına veya köylerini boşaltıp yüksek alanlara çıktı. Kimi köylerde elektrik kesintisi yaşanırken, bölgenin genelinde bir çok yerle telefon irtibatı da kesik bulunuyor. Kent merkezi dahil bölgenin genelinde internet bağlantısı sağlanamıyor.

Günün Önemli Haberleri