Şandıra göre toplum çılrdırıyor

Abone ol

MHP'li Mehmet Şandır, iktidarın Türkiye'yi çok ağır bir kaos ortamına sürüklediğini ileri sürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Türkiye'nin hızla demokrasi dışı çözümlere davetiye çıkaranların meydan bulduğu bir siyasi kriz havasına sokulmak istendiğini ileri sürdü.

Şandır, yaptığı yazılı açıklamada iktidarın Türkiye'yi çok ağır bir kaos ortamına sürüklediğini ileri sürdü. Türkiye'de bugün bir milyon kişinin açlık, 20 milyon kişinin de yoksulluk sınırının altında yaşadığını kaydeden Şandır, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Her geçen gün yoksulluk ve işsizlik artarken AKP iktidarı  yetkililerinin yolsuzluk haberleri toplumu çıldırtıyor. Hırsızlık, soygun, kapkaç, cinayet ve cinnet olayları büyük şehirleri yaşanmaz hale getirdi. Bir ayda yakalanan çete sayısı 50 olmuş, ilköğretim okullarında öğrenciler birbirlerini bıçakla öldürüyor, okullarda uyuşturucu kullanımı yüzde 14, alkol kullanımı yüzde 60'a ulaşmış bulunmaktadır.''

Gelişmelerin hızla bir ''sosyal çatışma'' ihtimalini gündeme getirdiğini savunan Şandır, bu iktidar döneminde ağır borç yükü altına sokulan Türkiye'nin yabancı sıcak para kıskacında hızla bir ekonomik kriz tehdidi ile teslim alınmaya zorlandığını ifade etti.

Şandır, açıklamasında şunları kaydetti:

''AKP hükümeti, Türk milletine ait tüm milli ve dini değerleri tartışarak ve devletin tüm kurumları ile kavga ederek ülkeyi hızla bir yönetim çatışması girdabına sürüklemektedir. 'Yönetemeyen demokrasi' gerekçesi yeniden hortlatıldı. Ülkemiz hızla demokrasi dışı çözümlere davetiye çıkaranların meydan bulduğu bir siyasi kriz havsına sokulmak istenmektedir. Türk milletinin önü yeniden kesilmek istenmektedir.''

Terörle mücadele eden devletin güvenlik güçlerinin suçlu gösterilmeye çalışıldığını ve hesap vermeye zorlandığını savunan Şandır, Türkiye'nin sürekli milli güvenlik sorunu yaşayan bir ülke haline getirildiğini ifade etti.

Şandır, partisinin birlik ve beraberliğin, kardeşliğin teminatı olduğunu belirterek, toplumsal barışı kendilerinin sağlayacağını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri