Sanat atölyesinde buluşma

Abone ol

Kültür AŞ tarafından organize edilen Sanat Atölyeleri gezisinin ilki 10 Şubat 2007 ‘de gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğünce hazırlanan ve Kültür AŞ tarafından organize edilen Sanat Atölyeleri gezisinin ilki 10 Şubat 2007 ‘de gerçekleştirildi.

Cumartesi saat 11: 00 de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasının önünden hareket eden otobüs, Anadolu yakasındaki grubu Kadıköy İskelesi önünden alarak cam atölyesine gidildi. Yolda önceden hazırlanan Atölye Gezilerinin DVD filmi izlettirildi.

Geleneksel sanat eserlerinin nasıl tasarlandığı ve hangi aşamalardan geçtiğini yerinde gözlemlemek amacıyla 50 yıllık cam ustası Cafer Tercan’ın Kartaldaki atölyesine 40 kişilik bir sanatsever grupla ziyaret edildi. Burada camın sanatçının elinde nasıl bir şahesere kavuştuğu görüldü.

Cam ustası Cafer Tercan bu sanatın bir fabrikasyon işi olmadığını, cama şekil vermenin ayrı bir hüner olduğunu ifade ederek camın insan ruhunu dinlendirdiğini ve ustaların sabırla bu mesleği devam ettirdiklerini söyledi. Dönüş esnasında sanatseverlere ikram yapıldı. Yapılan anket sonucunda geziye katılanların çok memnun olduğu gözlendi.

Atölye gezilerine katılmak isteyenlerin web sayfamızdan kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Günün Önemli Haberleri