Sanalda hesapları boşalttı

Abone ol

İnternetten şirket hesabını boşalttı. O parayla da kontör ve altın aldı.

Bursa'da bir kişi, önce İstanbul'dan bir turizm firmasının internet hesabından 6 bin YTL'yi, banka kartını aldığı yakınının hesabına aktardı, sonra da anlaştığı 2 kişiye, telefon kontörü ve altın aldırdı.

Firmanın şikayeti üzerine, hesabına para aktarıldığından haberi olmayan kart sahibi gittiği banka şubesinde, diğer zanlılar da kartla alışveriş yaptıkları kuyumcuların kamera kayıtlarından yararlanılarak yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliğinden alınan bilgiye göre, Rahmi Ö. (44), kendisine para gönderileceğini söyleyerek, hemşehrisi A.T'den (23) hesap numarasını ve banka kartını aldı.

İstanbul'da bulunan bir turizm firmasının internet hesabına giren Rahmi Ö, buradan A.T'nin hesabına 6 bin YTL aktardı.

Rahmi Ö, banka kartından günlük limiti tutarında para çektikten sonra, alışveriş yapmaları için M.Ç. ve S.O.T. ile anlaştı. Anlaştığı kişiler alışveriş yaparken otomobilde bekleyen Rahmi Ö, kendisi için banka kartıyla kontör ve altın alan M.Ç. ve S.O.T'ye 100'er YTL verdi.

Bu sırada hesaplarından para çekildiğini fark eden İstanbullu firmanın yetkilileri, durumu polise bildirdi.

Kartın sahibi A.T, hesabının bulunduğu bankanın Hürriyet şubesine gittiğinde, önlem alan polis ekipleri tarafından yakalandı.

A.T'nin ifadesi doğrultusunda Rahmi Ö, kartın kullanıldığı kuyumcuların kamera kayıtlarından yola çıkılarak da diğer iki zanlı gözaltına alındı.

Sahtecilik suçundan sabıkası bulunan Rahmi Ö. ile birlikte diğer 3 zanlı, sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından, interaktif banka dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Günün Önemli Haberleri