Sanal Ayraçla kültür tıkla!

Abone ol

Edebiyat ağırlıklı kültür sanat sitesi “Sanal Ayraç” yayın hayatına başladı.

Site, güncel haber, yorum ve kitap eleştirilerinin yanı sıra özel röportajlarıylakendi alanında bir ilk olma hedefinde.

Bir süredir test yayını yapan Sanal Ayraç adlı edebiyat ağırlıklı kültür
sanat sitesi www.sanalayrac.com adresinde yayına başladı. Yayıncılığın hızla gelişmesiyle birlikte, okur, yazar ve yayıncı arasında canlı bir iletişimin kurulması gerekliliğine vurgu yapan site internet ortamında bunun ilk adımını atıyor.

Günlük haberlerin yanı sıra, kitap tanıtım ve eleştirilere, özel röportajlara yer verilen site güncelliğinin yanı sıra özgün ve zengin bir içeriği sahip. “Mecmua”, “Sahaf”, “Mutfak” ve “Yazın” gibi bölümlerle, dergi yayıncılığı, sahaflık ve yayıncılığın içerisindeki her türlü çalışma alanının içerisinden görüntüler, haber, bilgi ve makalelere yer veren sitede,

“Rafta sıkışanlar”, “Sazlı Sözlü”, “Kim ne okuyor”, gibi bölümlerle de özgün
bir içerik tasarlanmış.

Sitenin yazarları arasında Murat Uyurkulak, Mavi Neşe Gölcük, Bedia Ceylan Güzelce ve Ersan Üldes gibi isimlerin de bulunuyor.

Yayın Çizgisi
Sanal Ayraç yayın çizgisini ise şöyle ifade ediyor: “Sanal Ayraç"ın öncellikli ilgisi ülkemiz edebiyatına yeni ve tarafsız bir bakış getirmek, okurların bu noktada söz sahibi olmasını sağlamak ve günümüz Türkiye edebiyatını üretenler ve bu üretimleri paylaşanları bir araya getirmektir.

Bu anlamda otoritelerce dışlanmış ya da görmezden gelinen eserleri sahiplenir ve onların meraklı okuyucuya ulaştırılmasını bir görev bilir. Edebi ölçütleri bir yetke olarak taşımaktan kaçınır ve değerlendirmeyi asıl muhataplarına, yani okuyucularına bırakır. Site bu bakışı gereği, tüm yayınevlerine ve yayınlanmış eserlere açıktır.”

Kampanya
Sanal Ayraç Çocuk Kitaplığı adı altında bir de kitaplık oluşturma projesi
geliştiren site, kitap okumak isteyen yoksul çocuklara düzenli olarak kitap bağışında bulunulmasını sağlayacak

bir çalışma içerisinde. Ülkemizin birçok bölgesinde çocukların kitap edinme,
edebiyatla doğrudan tanışma fırsatlarının bulunmadığını vurgulayan site, hazırlayacağı, Çocuk Kitaplığı"yla kitaplığa üye olan çocuklara düzenli kitap bağışında bulunulmasını sağlamayı hedefliyor. Site henüz proje aşamasında olan bağış kampanyasının, pilot bölge çalışmasının Yozgat, Uşak, Trabzon, Diyarbakır, ve Sakarya illerinde başlayacağını duyuruyor.

Günün Önemli Haberleri