Salonsuz mahkemenin cezası sanıklara

Abone ol

Poyrazköy Davası yargılamasını da yapan Özel Yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi salon yetersizliği nedeniyle görmesi gereken 10 duruşmayı erteledi

Poyrazköy Davası yargılamasını da yapan Özel Yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi; dün kendisine yer bulamayınca görülmesi gereken 10 duruşmayı da yapamadı. Adalet Bakanlığı’ndan 6 müfettişin adliyede görevlendirilmesi nedeniyle İdari İşler Müdürü, yoğun günlerde duruşma salonu olarak da kullanılan sorgu odasına yerleştirilmişti. Adliyede bulunan 4 duruşma salonundan üçünde dün 9., 10. ve 13. Ağır Ceza Mahkemeleri duruşmalarına başladı. Özel Yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi ise duruşma salonu bulamadı. Bu nedenle dün yapılması gereken 10 duruşma ertelendi.

Mahkeme tutanağında bu durum “Her ne kadar mahkememizce 3 Şubat 2011 perşembe gününe duruşma günü iş yoğunluğu nedeniyle açılmışsa da İstanbul Beşiktaş’ta görev yapan mahkemelerin duruşma salonlarını dönüşümlü olarak kullandıkları, fazladan olağanüstü hallerde hem sorgu hem de duruşma salonu olarak kullandığı ancak adliyenin idari işleri müdürlüğünün yer darlığı nedeniyle kendi odasını boşaltıp küçük duruşma salonunu taşındığı” şeklinde yer aldı.

SANIKLAR GETİRİLMEDİ

Tutanağın devamında ise “Tutuklu sanıkların yargılandığı dosya sayısı, tutuklu sanık sayısı nedeniyle güvenlik tedbirinin alınması bakımından herhangi bir zafiyete meydan vermemek için müsait ve uygun hâkim odası ya da mahkeme kaleminde, tutuklu dosyalarının duruşmalarının yapılması uygun olmayacağı düşünülmekte” denildi.

Mahkeme, konuyu cezaevlerine de bildirdi ve tutuklu sanıklar mahkemeye getirilmedi. Mahkeme, tutuklu sanıkları bulunan 6 dava dosyası için yeni duruşma tarihini 9 Mart, 4 dava dosyası için de 11 Mart olarak belirledi. bir sonraki oturum için belirledi. Tutuklu sanığı olmayan davaların duruşması ise mahkemenin kaleminde görüldü.

TUTUKLULUK SÜRESİ ARTACAK’

Duruşmaların yapılamamasına kızan sanık avukatlarından Zekeriya Dilsizoğlu, “Mahkeme kalemine ‘Neden duruşma yok’ diye sordum. Salon yokluğu nedeniyle duruşma yapılamadığına ilişkin bir tutanak dağıttılar. Müvekkilim 2 senedir tutuklu. Bir önceki duruşma da 6 ay önce yapılmıştı. Bize bugün duruşma yapılamayacağı da bildirilmedi” diye konuştu.


 

Günün Önemli Haberleri