Saldırıdan MİT haberdarmış!

Abone ol

Hain saldırıdan günlerce önce MİT'in, ABD yetkililerini uyardığı ortaya çıktı. İddialara göre MİT, saldırıdan haberdarmış!

Hain saldırının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşandı. Başbakan Erdoğan MİT Müsteşarı Taner ve İçişleri Bakanı Atalay'dan bilgi aldı. Emniyet güçlerinin ABD'li yetkilileri 'saldırı olabilir' diye uyardığı anlaşıldı.

İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırının ardından Ankara'da da hareketli saatler yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saldırı haberini alır almaz MİT Müsteşarı Emre Taner'i Başbakanlık Merkez Binası'ndaki makamına çağırarak yaklaşık 1 saat görüştü. Taner'in Erdoğan'a saldırının ayrıntıları ve failleri ile ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Bu arada emniyet güçlerinin ABD Büyükelçiliği ile konsolosluklarını “Saldırı olabilir” diye uyardığı ileri sürüldü. Üst düzey bir Emniyet yetkilisi “Saldırı sürpriz olmadı. Eylem olabileceğine dair istihbaratlar vardı. ABD yetkililerini bu konuda uyardık” dedi.

ERDOĞAN ATALAY'DAN BİLGİ ALDI
Başbakan Erdoğan, saldırı ile ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan da bilgi aldı. Saldırının duyulmasının ardından Başbakanlığa gelen Atalay, Başbakan Erdoğan ile yarım saat süren bir görüşme yaptı. Atalay, Başbakanlık'tan ayrılırken gazetecilerin sorularını üzerine "Acımız büyük 3 tane şehidimiz var. Saldırı ile ilgili kesinleşmemiş bilgiler var. Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağız' dedi.

Bu arada saldırının ardından, Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği ve diğer ABD konsolus- luklardaki güvenlik önlemleri artırıldı. Büyükelçiliğin talebi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü çok sayıda Çevik Kuvvet ve sivil polis ekibi gönderdi.

WİLSON: TÜRK POLİSİNE MİNNETTARIZ
Öte yandan ABD Büyükelçisi Ross Wilson Türk hükümetine başsağlığı dileklerini ileterek "Türk polisinin çabalarına minnettarız" dedi. "Terörle mücadelede ülkelerimiz birlikte hareket ediyor" diyen Wilson, ABD ve Türk görevlilerinin birlikte çalıştığını ifade etti. Bu terör eyleminin kendilerini caydırmayacağını söyleyen ABD Büyükelçisi, saldırıyı "korkakça ve acımasız" olarak niteledi. Wilson, polisin hızla ve etkin şekilde olaya müdahale ettiğini ifade ederek, "Polisin ABD resmi binalarını korumak için yaptığı tüm çalışmaları için gönülden minnettarız. Onlarla yakın işbirliği yapıyoruz" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri