Sakaryalı kadınlardan 'ördü defilesi'

Abone ol

Sakaryalı kadınların oluşturduğu Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları Grubu dünyada bir ilki gerçekleştirerek örgü defilesi düzenleyecek.

Sakaryalı 22 bayanın oluşturduğu Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları Grubu 4 aydır her Çarşamba toplanarak örgü örüyorlar.

Çarşamba günleri bir araya gelen kadınlar ördükleri göz nuru eserlerini bir defile ile tanıtacaklar. Kadınlar dünyada bir ilki gerçekleştirerek örgü defilesi düzenleyecekler.

Örgüden yaptıkları gelinlik, Türk Bayrağı, elbise, bluz, kazak, çanta, ayakkabı, çizme, bere, şapka gibi eserleri Eylül ayında İstanbul'da düzenlenecek defilede ünlü mankenler tanıtacak.

Kadınlar ayrıca bugüne kadar ördükleri 40 adet battaniyeyi ihtiyaç sahibi ailelere teslim ettiler.

Yaşayan Sakarya Örgü Kadınlar Grubu kendilerini ziyaret eden Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu'ya hazırladıkları battaniyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim etmesi amacıyla verdi. Başkan Uslu, bayanları tebrik ederek her türlü desteği sağlayacağını bildirdi.

Grubun sözcüsü Mine Kurt, dört aydır her Çarşamba toplanarak örgü ördüklerini ifade ederek şunları söyledi: "22 kadın her Çarşamba toplanıyoruz. Toplantılarda fikir alışverişinde bulunarak çeşitli eserler ortaya çıkarıyoruz. Bugüne kadar gelinlikten elbiseye, ayakkabıdan şapkaya kadar bir çok şey ördük. Ayrıca 40 ihtiyaç sahibi aileye battaniye örerek teslim ettik."

Sevda Hoş ise, dünyada bir ilki gerçekleştirerek örgü defilesi düzenleyeceklerini belirterek, "Bugüne kadar Türk bayrağı ve daha birçok eser ördük. Dünyada ilk defa örgü defilesi düzenleyeceğiz. Bunları Eylül ayında düzenlenecek defilede tanıtacağız" dedi.

Grubun oluşmasını sağlayan Şaban Mergül ise, İstanbul ve Sakarya'da düzenlenecek iki defile ile bayanların yaptığı eserlerin ünlü mankenler tarafından tanıtılacağını anlattı

Günün Önemli Haberleri