Şairler Beyoğluna akın etti

Abone ol

TTBE ile Beyoğlu Belediye Başkanlığınca düzenlenen "II. Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali" başladı.

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü (TTBE) ile Beyoğlu Belediye Başkanlığınca düzenlenen "II. Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali" başladı. Festivalin başlaması nedeniyle Tophane-i Amire'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul ve Beyoğlu'nun farklı dinlerin, dillerin, kültürlerin yaşadığı mekan olduğunu, ancak dünyanın önde gelen metropollerinde düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerine bakıldığında, daha çok kat etmeleri gereken yol bulunduğunu söyledi.

Bu festivalin anlamının dünyanın dört bir tarafından gelen şairlerin varlığı olduğunu ifade eden Başkan Demircan, ''Bu festival ülkemizin kültür sanat hayatına artıolarak yansıyacak. Ülkemiz adına bir kazanım. Seneye çok daha iyi organize olacağız. 'Şiiristanbul' seneye kendisini daha çok hissettirecek. Daha çok konuğun katılımıyla festivali yapacağız'' dedi.

Festival Komitesi Başkanı Adnan Özer de gecikmiş olan bir edebiyat etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Güney Kore'den Magrip illerine çok sayıda şairimiz var. Bu kültürel zenginliğimizi artıracak'' diye konuştu. Festivale 32'si Türkiye'den 28'i de yurt dışından olmak üzere 60 şair katılıyor. Türkiye ile birlikte Güney Kore, Filistin, Ürdün, Suriye, İran, Tunus, Fas, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Bosna, Almanya, İtalya, Fransa, İsveç, İngiltere, Peru ve El Salvador'un bulunduğu 19 ülkeden katılacak şairler arasında ''Şiirin Yeşil Atlısı'' olarak da bilinen Perulu Antonio Cisneros, İtalyan Guiseppe Conte, İsveç'ten Lasse Soderberg de yer alıyor.

Başta Beyoğlu olmak üzere İstanbul'un tarihi mekanlarında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde şiirler okunacak, konferans ve seminerler düzenlenecek. Festival kapsamında geçen yıl Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneğinin kurucuları arasında yer alan Sevda Engin anısına konulan ''Genç Şair Başarı Ödülü''nün ikincisi de verilecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli festivallerin yöneticilerinin de katılımıyla yarın ''Yerel Yönetimler ve Uluslararası Şiir Festivali'nin Geleceği'' konulu bir toplantı düzenlenecek. Sabah basın toplantısı ile açılan II.Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali için akşam Tophane-i Amirede festivalde yer alacak şairler,çok sayıda davetli ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla kokteyl düzenlendi.

Günün Önemli Haberleri