Sahtecilik çetesine büyük darbe

Abone ol

Sahte araç vizesi, ruhsatı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, diploma hazırladıkları iddia edilen şebekenin 33 elemanı yakalandı.

Sahte araç vizesi, ruhsatı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, diploma hazırladıkları iddia edilen şebekenin 33 elemanı, İzmir polisinin 7 ilde düzenlediği operasyonlar sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, sahtecilik yaptıkları öğrenilen bir grubu takibe aldı. Yapılan teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından şebeke elemanlarının yakalanması için harekete geçildi.

İzmir, Manisa, Balıkesir, Aydın, Ağrı, Denizli ve Erzincan'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda 98 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlardan 65'i ifadeleri alındıktan sonra soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında polislikten atılan 1 kişinin de bulunduğu öğrenildi.

Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda İçişleri Bakanlığı, İstanbul Küçükçekmece Nüfus Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü adına hazırlanmış sahte soğuk mühürler, çok sayıda sahte araç vizesi, ruhsatı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, diploma, noter belgeleri ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Şebeke elemanlarının 300 ile 500 TL arasında değişen miktarda para karşılığında sahte belge düzenledikleri ileri sürüldü.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 33 zanlı adliyeye sevk edildi.

Günün Önemli Haberleri