Şahinden Ulusoya son ihtar

Abone ol

Futbol Federasyonu zor günler geçiriyor. Bakan Mehmet Ali Şahin, Haluk Ulusoy ve adamlarına seslendi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) olağanüstü genel kurula, genel kurul delegeleri veya TFF yönetim kurulunun davet etmesi gerektiğini söyledi.

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya giden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, şike ve teşvik iddialarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Bu işi bana bırakmasınlar" diyen Şahin, makul bir süre daha bekleyeceğini belirterek "Eğer kendileri bu işi çözemezlerse ben yasanın bana verdiği yetkiyi kullanacağım ve Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurula davet edeceğim" ifadelerini kullandı.

Şahin, şöyle konuştu: "Konu ile ilgili söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Ben de düşüncelerimi kamuoyu ile paylaştım. Artık söz yalama oldu, icraat zamanıdır. Sporda özellikle futbolda kirlilikle mücadele edecek kurumsal yapı özerk TFF ve yönetimidir. Eğer mücadelede yasal sorun varsa bunu hükümete ya da spordan sorumlu bakanlığa bildirirler, gerekli yasal düzenleme yapılır."

Günün Önemli Haberleri