Şahin Baykalı ziyaret etti

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin CHP lideri Baykal'a bilgi verdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 9. Uyum Paketi çerçevesinde, TBMM gündeminde bulunan vakıflarla ilgili tasarı hakkında bilgi vermek üzere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etti.

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede Şahin'e, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ile bazı bürokratlar eşlik etti.

Vakıflarla ilgili tasarı üzerinde 2003 yılından beri çalışma yaptıklarını hatırlatan Şahin, düzenlemenin ayrıntılarıyla ilgili teknik bilgiler vermek istediğini, bu nedenle bürokratlarla birlikte ziyarette bulunduğunu söyledi.

Baykal da vakıflarla ilgili düzenlemenin 9. Uyum paketinde yer alan tasarıların en önemlilerinden biri olduğunu belirtti. Baykal, bu düzenlemenin yanı sıra özel eğitim kurumlarıyla ilgili tasarıya ilişkin kaygılarının da bulunduğunu vurguladı.

Vakıflar ve özel eğitim kurumlarıyla ilgili düzenlemelerle AB standartlarının ötesinde bazı adımlar atılmış olacağını ve bunun kendilerini kaygılandırdığını ifade eden Baykal, "Türkiye'de vakıfların, Türkiye'nin içinde bir ayrı müdahale merkezine dönüşme ihtimali bizi ciddi derecede kaygılandırıyor" diye konuştu.

Baykal'ın, "Bu düzenlemenin gerçekleşmesi halinde özel eğitim kurumlarının misyoner okuluna dönüşmeyeceğinin güvencesini kim verebilir? Yunanistan'daki uygulamaları, bu konuda Lozan Antlaşması'na rağmen çekilen sıkıntıları en iyi bilenlerdensiniz" şeklindeki sözleri üzerine Şahin, Yunanistan'da yasal açıdan değil, uygulamada sorunlar bulunduğunu, oradaki yasa düzenlemesinin örneğini de yanında getirdiğini söyledi.

Ulusal yararlar için ortak bir politika oluşturulmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Baykal, bunun geliştirilmesine katkı vereceklerini ifade etti.

Şahin de bunun üzerine, "Sizin hassas olduğunuz milli konularda biz de sizin kadar hassasız. Bu tasarı, zaten bu hassasiyet göz önünde bulundurularak hazırlandı" dedi.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Günün Önemli Haberleri