Saddam New Yorkta

Abone ol

Devrik lider Saddam Hüseyin Amerikalıların komedi malzemesi oldu

ABD'nin Los Angeles kentindeki ünlü Sunset Bulvarı'nda gerçeğinden daha gerçek görünen bir ''Saddam Hüseyin'', yoldan geçen sürücülerin şaşkın bakışları arasında e-günlüğünün tanıtımını yapıyor.

Komedi filmi ve prodüksiyonlarıyla ün yapmış Amerikan multimedya şirketi National Lampoon, Bağdat'taki hücresinde bulunan devrik lider Saddam Hüseyin'in elinden çıkmış havasıyla yayımladığı ''Saddam'ın Çöpü'' adlı elektronik günlüğün tanıtım kampanyasını da Saddam Hüseyin gibi görünen biriyle yapıyor.

Günlüğü kaleme alanlardan ''Modman'' takma adlı yazar, ''Bu, gerçekten Saddam Hüseyin tarafından yazılmış gibi hazırlanmış bir elektronik günlük. Bu günlükte Saddam Hüseyin, kendisini deviren savaşa karar verenlerle konuşuyor, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mesajlar gönderiyor'' diyor. Yazar, Saddam Hüseyin'in ''parodiye en uygun karakter'' olduğunu da belirtiyor.

Yazar, 127 sayfalık kitabının tanıtım kısmında, Saddam Hüseyin'in Babil tahtının meşru kralı, Filistin'in savunucusu ve Mezopotamya'nın fatihi Nebukadnessar'ın yeniden dirilmişi olduğunu kaydediyor. Çevirisi şimdilik öngörülmeyen İngilizce kitapta Saddam Hüseyin'in zevkleri de şöyle sıralanıyor: ''Hijyen, şık giysiler, Fırat'ta yürümek, biyolojik silahlar, 4x4'ler, Filistinliler.'' Kitaba göre, Saddam Hüseyin'in nefret ettikleri ise şunlar: ''Paris Hilton ve eBay'deki sahte eski eserler.''

Günün Önemli Haberleri