Sabit telefon CEPTE çalacak!

Abone ol

Kendisi ofiste değil, cep telefonunu da veremem bahanesi artık kalkıyor...

İş dünyasında hiç sevilmeyen, "Ahmet Bey şu anda ofiste değil, cep numarasını vermeye de yetkili değilim" sözleri tarihe karışıyor. Çünkü Ahmet Bey'in patronu, bürosuna kurdurduğu sistem sayesinde sabit telefon ile 'cep'in aynı anda çalmasını ve sabit hat üzerinden cep'e ulaşılmasını sağlayacak. Dolayısıyla personelin, "Masamda yoktum, bu yüzden telefonu duymadım" ifadesi de patronlar için bahane olmaktan çıkıyor.

SABİT HAT ÜZERİNDEN ÜCRETLENDİRİLECEK

Ücretlendirme konusunda ise arayan kimse için sabit hat tarifesi uygulanıyor. Ancak şirkete, GSM operatörüne yönlendirme yapıldığı için, yönlendirilen hattın kurumsal tarifesinden telefon ücreti yazılıyor.

Telefondan aranılan kimseye mutlaka ulaşılmasını sağlayan 2N Smartgate GSM Gateway sisteminin mucidi Bircom Telekomünikasyon ve Bilişim Hizmetleri'nin genel müdürü Burçin Bircanoğlu, işini sağlama almak isteyen patronların, söz konusu cihaza büyük rağbet gösterdiğini söylüyor.

AYRI BİR YATIRIMA GEREK YOK

Masa telefonunun aynı anda cep telefonuyla birlikte çalmasını sağlayan akıllı cihaz, telefon hatları ve santral arasındaki bağlantıyı da kuruyor. Telefon için ayrı bir yatırıma gerek kalmadan GSM haberleşmesine imkân tanıyan teknoloji, dizüstü bilgisayar üzerinden mesaj gönderimi de yapıyor. 

Genel Müdür Bircanoğlu, "Müşteri, şirketi kurumsal numarasından arıyor. Cihaz sayesinde kimle görüşmek istiyorsa, o kimse dünyanın neresinde olursa olsun cep telefonu çektiği müddetçe arayanla görüşebiliyor." diyor.

SABİT TELEFONDAN MESAJ

Bircom'un akıllı cihazı, şirketin dahilî hattından başka bir hatta telefon yönlendirebiliyor veya dışarıdayken sabit numaraları ofisteymiş gibi aynı tarife üzerinden aranmasına imkân tanıyor.

Cihaz sayesinde masa üstü telefonundan GPRS'ye bağlanıp internet üzerinden kısa mesaj atmanın da mümkün olduğunu kaydeden Burçin Bircanoğlu, "Müşteriniz sipariş etmek istediği ürünün stoklarınızda olup olmadığını sormak için aradığında, ofis dışında olsanız bile tıpkı masanızdan yaptığınız gibi kendisini bekletmeye alarak deponuza danışabilir, hatta konferans görüşmesi bile yapabilirsiniz." bilgisini veriyor.

FİYATI 300 EURO

Yaklaşık 2 ay önce piyasaya sürülen teknolojik cihaza özellikle ilaç firmaları yoğun ilgi gösteriyor. Bircanoğlu, "Cihazın fiyatı 300 Euro. Sabit telefonu cep'e yönlendirilen şirket için ücretlendirme, operatörlerin grup içi tarifelerinden yapılıyor. Arayan kişi sabit hattı aradığı için kesinlikle ekstra bir ücret ödemiyor. Dolayısıyla maliyeti zannedildiği gibi yüksek değil." diye konuşuyor.

Kaynak: Zaman

Günün Önemli Haberleri