Sabancıdan ABye tam destek

Abone ol

Güler Sabancı Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinde herkes çaba göstermeli derken aksi halde olacakları anlattı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, AB'ye tam üyelik sürecinde herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirterek, ''Aksi halde, Türkiye'nin istikrarlı büyümesini ve gelişmesini sağlamamız mümkün olmaz'' dedi.

Güler Sabancı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve VAKSA'nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek ''9. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali''nin açılışına katılmak üzere geldiği Adana'da, İş Kadınları Derneği'nce (İŞKAD) Hiltonsa'da düzenlenen toplantıya katıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu başkanlığı görevine geldikten sonra, kadın derneklerinden yoğun davet aldığını hatırlatan Sabancı, İŞKAD'ın davetine katılmak ve Adana'da olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Sabancı, İŞKAD üyelerinin girişimcilerden oluştuğunu ve kendisinin de büyük bir toplulukta yönetici olarak çalıştığını ve şarapçılıkla başlayan girişimcilik deneyiminin bulunduğunu söyledi.

AB'yi ''medeniyet yolculuğu projesi'' şeklinde ifade eden ve inandığı bu konuda birçok bireysel çalışmalar yaptığını anlatan Sabancı, ''Geçtiğimiz bu süreçte, AB konusuna özel çaba göstermeye çalışıyorum. İnanıyorum ki, bu süreçte hepimizin çaba göstermesi gerekir'' dedi.

Sabancı, AB projesinin, hükümetleri aştığını belirterek, şöyle konuştu: ''Bu kadar uzun vadeli ve Türkiye'nin geleceğini etkileyecek bir projenin, siyasi hiçbir kuruluş veya sınıfın elinde tutulmaması ve oraya bırakılmaması gerektiğine inanıyorum.

AB'ye tam üyelik sürecinde hepimizin çaba göstermesi gerekir. Aksi halde, Türkiye'nin istikrarlı büyümesini ve gelişmesini sağlamamız mümkün olmaz. Bu anlamda, kadın, erkek, çocuk ve yaşlılar olarak hepimizin görevi bulunmaktadır. Kadınlarımızın, iş hayatına ve iş yüküne katkıda bulunması gerekir. Bu bizim için yaşam savaşı olmalı. Kadınlarımızın, daha iyi eğitilmeye ve yaşamaya hakkı var.''

Günün Önemli Haberleri