Sabancı reel fazden şikayetçi

Abone ol

Sabancı Holding'in tepe ismi olan Güler Sabancı, reel fazilerin yüksek olmasından yakındı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin ekonomik açıdan ve doğrudan yabancı yatırım çekme konusunda önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, ''Ancak bu kadar doğrudan yabancı yatırımın geldiği ülkede reel faizler daha düşük olmalı'' dedi.

Güler Sabancı, Sabancı Topluluğu şirketlerinden Temsa'nın Mısır'da Lasheen Group ile birlikte kuracağı otobüs fabrikasının temel atma töreninden sonra Türkiye'nin Mısır Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin son yıllarda ekonomik anlamda önemli başarılara imza attığını, çok büyük yol katettiğini ve daha çok Avrupalılaştığını vurgulayan Sabancı, doğrudan yabancı yatırım açısından da ülkenin çok iyi performans sergilediğini söyledi.

DIŞARIDAN NE KADAR BÜYÜDÜĞÜMÜZ DAHA ÇOK BELLİ OLUYOR

Sabancı, Türkiye'nin geçtiğimiz yıl 19,7 milyar dolar civarında doğrudan yabancı yatırım çektiğini hatırlatarak, ''Ancak bu kadar doğrudan yabancı yatırımın geldiği ülkede reel faizler daha düşük olmalı'' diye konuştu.

Mısır'da kendisiyle röportaj yapan gazetecilerin sürekli ''Türkiye nasıl başardı, sanayide nasıl bu kadar hızla ilerleyebildi?'' diye sorduğunu anlatan Sabancı, ''Demek ki dışardan Türkiye çok başarılı görünüyor. 20 yılda Türkiye çok yol almış. Bunu gözlemleyenler hayranlıkla söylüyorlar'' dedi.

Günün Önemli Haberleri