Sabaha tutarsızlık eleştirisi

Abone ol

Ecevit'in fotoğraflarını yayınlamayan Sabah'a Hürriyet'ten M. Y. Yılmaz'dan eleştiri geldi.

Bülent Ecevit'in fotoğraflarını kullanmayan Sabah ve Radikal'i tutarsızlıkla suçlayan M. Y. Yılmaz ile açıkladı.

Yazı: Mehmet Y. Yılmaz
Kaynak:  

-RADİKAL ve Sabah gazeteleri Bülent Ecevit"in hasta yatağındaki fotoğraflarının yayımlanmış olmasını eleştiriyor.

Olabilir. Her gazetenin kendi haber anlayışı vardır. Ben de genel yayın yönetmeni olduğum gazetelerde intihar haberlerini yayımlamazdım mesela. Bu tür haberlerin intihara eğilimli kişileri olumsuz etkilediğini gösteren bazı araştırmalar nedeniyle böyle davranırdım.

Ama ben o tür haberleri yayımlamıyorum diye yayımlama tercihini kullananları eleştirmek de aklımdan geçmezdi. Dedim ya her gazetenin ve gazetecinin kendine özgü bir yoğurt yiyişi vardır.

Ama bu işlerde esas olanın "tutarlılık" olduğunu da ihmal etmemek gerek.

Mesela Sabah dün birinci sayfasında bu eleştiriyi yaparken, üçüncü sayfasında benzer durumda bir kadının fotoğrafını yayımladı. Gaspçıların saldırısına uğrayan bir avukatın fotoğrafıydı bu ve kadıncağız sedyede gazetecilere eliyle "fotoğraf çekmeyin" der gibi bir hareket yapıyordu.

Radikal de mesela 6 Temmuz 2005 Çarşamba günü birinci sayfasında yoğun bakımda, aletlere bağlı ve kendinden geçmiş durumda bir çocuğun fotoğrafını 5 sütuna açmış.

Böyle başka örnek sayfaların fotokopileri de bende.

"Tutarlılık" derken bunu kastediyorum: Benzer durumlarda, benzer haberler karşısında aynı şekilde davranmayı.

Ve eski bir gazete yöneticisi olarak, genç gazete yöneticilerine şunu hatırlatmak istiyorum: Başkalarının neler yaptığıyla uğraşmak için harcadığınız zamanı, kendi gazetelerinizle daha çok meşgul olmaya ayırın. Okuyucu en iyi hakemdir ve siz daha iyi bir gazete yapıp daha çok okunursanız, eleştirdiğiniz gazeteler de kendilerine çeki düzen vermek zorunda kalırlar. Bu mesleğimiz için en hayırlı yoldur!

Günün Önemli Haberleri