Sabah gazetesini bitirme planları

Abone ol

Özkök, 'yurtdışında Türk şirketlerinin başarılı olmasını isteriz' diyordu. Gerçekten de öylemi?

Doğan ve Ciner Grubu arasındaki kavga giderek bopyut değiştirmeye ve eski defterler açılmaya başlandı. Her iki taraf birbirinin açıklarını bulma gayretinde. Tabi bu arada sert ifadeler ve ağır kelimeler de kullanılmıyor değil. Ertuğrul Özkök'ün başlıklı yazısında "Biz Türk şirketlerinin yurt dışındaki başarıyla gurur duyuyoruz çünkü rekabeti seviyoruz" sözleri Fatih Altaylı'yı güldürdü. Altaylı, kinayeli bir şekilde diyerek Doğan Grubu'nun Almanya'da Sabah gatezesine nasıl taş koyduğunu bir bir anlattı.

Doğan grubunun ilk engeli isim hakkında olmuş. Sabah'ın Almanya'daki isim haklarını satın almış. Ancak devreye Alman adaleti girince bu set aşılmış. İkinci engel ise gazeteyi dağıtacak olan Axel Springer'e Doğan Grubu baskı yapınca caymışlar. Engellemeler bununla sınırlı değil. Üçüncü tehditi de Altaylı'nın ağzından dinleyelim:

"Baskımızı bir Alman gazetesinin tesislerinde yapıyorduk.Aynı matbaa Bild'in bölge baskısını da yapıyordu.Bu matbaayı "Sabah'ı basarsan Bild'in baskısını sizden alırız" diye tehdit ettiler. Peki bütün bunlar ne için.
Hürriyet'in 28 bin, Sabah'ın bütün bu baskılara rağmen şimdilik 15 bin sattığı Almanya'daki küçücük Türk gazete pazarı için.Sevgili Ertuğrul Özkök, bu yazdıklarımın bir tekini yapmadıysanız "Yapmadık" de. Ha bir de karşıma muhatap diye "doğru düzgün" birilerini çıkar. Bu haliyle komik oluyor... "

Günün Önemli Haberleri