Saatte 190 km yaptı

Abone ol

Çek Emniyet Genel Müdürü Vladislav Husak işe giderken aracıyla saatte 190 km hız yaptı.

Çek Emniyet Genel Müdürü Vladislav Husak'ın özel aracıyla sabah işine giderken iki kez saatte 190 kilometre hız yapması ülkede büyük eleştirilere yol açtı. Dnes gazetesinin haberine göre, 40 yaşındaki Husak kendisini izleyen ve hızını ölçen gazetecilere, olayı fazla önemsemeyerek, en fazla saatte 170 kilometre hız yaptığını söyledi.

Çek Cumhuriyeti'nde 1 temmuzda trafik kazalarını azaltmak amacıyla yeni yürürlüğe giren yasaya göre, Husak'ın 13 ceza puanı, önemli miktarda para cezası alması ve ehliyetine el konulması gerekiyor. Muhabirlerin Husak'ı salı ve çarşamba takip ettiklerini ve Emniyet Genel Müdürünün iki günde de 190 kilometre hız yaptığının tespit edildiğini yazan gazetedeki habere göre, aşırı hızla araç kullandığını kabul eden Husak, ''Tamam yaptığımdan pişmanım, ama en azından emniyet kemerimi taktığımı ve farlarımı yaktığımı yazamaz mıydınız?'' dedi.

İçişleri Bakanı Frantisek Bublan'ın Husak'ı azarladığını belirten gazeteye göre, Başbakan Jiri Parubek de Husak'ın büyük hata yaptığını söyledi. 2 ve 3 hazirandaki genel seçimleri kazanan ve yeni hükümeti kurmaya çalışan Medeni Demokratik Partisi (ODS) yöneticileri de Husak'ı ağır biçimde eleştirdi. Çek Emniyet Genel Müdürünün yeni hükümetin kurulmasıyla görevden alınacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Günün Önemli Haberleri