Rum vekile CHP tepkisi

Abone ol

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda AP Rum milletvekili Matsakis ile CHP milletvekili kavga etti!

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere Türkiye aleyhinde açıklama yapan AP Rum Milletvekili Marios Matsakis ile CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu arasında tartışma yaşandı.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 56. Toplantısı için Türkiye'de bulunan AP Rum Milletvekili Matsakis, ülkesine dönmek üzereTHY'ye ait uçakla Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere çantasından çıkardığı bir fotoğrafı gösteren Matsakis, ''Bu resimde 6 çocuklu bir aile görüyorsunuz. Türk askeri 1974 yılında evlerine girip, babalarını öldürdü. Çocuklardan biri de kayboldu. Sanırım çocuk şu anda Türkiye'de orduda. Annesi çocuğunu aramaya devam ediyor. Annelerinin çocuklarını böyle aramalarını istemiyorum'' şeklinde açıklama yaptı.

Gazetecilerin, ''Türk ve İngiliz bayraklarını çaldınız. Yunanistan bayrağını da çalacak mısınız?'' şeklindeki sorusu üzerine Matsakis, ''Ben çalmadım. Avrupa Parlamentosu'na götürdüm. Sonra tekrar getirdim'' dedi.

Bu açıklamalara şahit olan CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Matsakis'e sert bir şekilde tepki göstererek, ''Go home'' diye bağırdı.

Aslanoğlu ile bir süre tartışan Matsakis, gördüğü sert tepki üzerine açıklamayı keserek VIP odasına gitti.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Aslanoğlu, ''Bu ülkeyi, bu ülkenin insanları yönetir. Bu ülkeyi kimsenin karıştırmaya hakkı yoktur'' dedi.

Türkiye'nin bağımsız bir ülke olduğunu ve bu ülkeyi korumanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Aslanoğlu, ''Ben burada Türkiye'yi karıştıran insanlara tepkimi koydum. Tesadüfen onunla karşılaştım. Ülkeyi karıştıran insanlara haddini bildirmek hepimizin görevidir. Maalesef kimse Ankara'da bu insana demokratik bir şekilde tepki koymadı''diye konuştu.

Aslanoğlu, bir gazetecinin sorusundan sonra Matsakis'in ''Yunan bayrağını niçin alacakmışım'' şeklindeki açıklamasının ardından kendisinin de ''Yürü evine, defol git'' diyerek tepki gösterdiğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri