Rum tarafı Eroğlu'nu endişelendiriyor

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafındaki sıkıntıların müzakereleri aksatabileceğini söyledi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümeti istifa eden Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, bu şartlarda Kıbrıs müzakerelerine nasıl konsantre olacağını bilemediğini ifade ederek, ''Ama neticede bizim görevimiz bu müzakereleri sürdürmektir. Kıbrıs Türk halkı adına müzakereleri sürdüreceğiz. Ama artık bir sonunun olması gerektiğini de ısrarla söylemeye devam edeceğiz'' dedi.

Eroğlu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Daysal'ı kabulünde yaptığı açıklamada, 1 Ağustos'ta üç önemli günün birlikte kutlanacağını belirterek, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın her geçen gün daha da gelişmiş bir ordu halini aldığını söyledi.

Eroğlu, gençlerin asker ocağında mahrumiyetler içinde değil, demokratik bir ülkede olması gereken güvenlik kuvvetleri ocağında görev yaptığını ifade ederek, ''Biz GKK kurulurken yaşananları da aradan geçen 35 yılda GKK'nın gençlerimiz için imkanlarını da biliyoruz. Dolayısıyla Güvenlik Kuvvetleri'nde gençlerimizin disiplin altında, modern tesislerde askerliğini yapmaları sağlanmıştır'' dedi.

''MUHATABIMIZ SIKINTILI''

''Bugün ordusuyla, hükümetiyle, meclisiyle, demokratik kurum ve kuruluşlarıyla bir KKTC devletinin var olduğunu, gerçekleri dikkate alarak yapılacak bir anlaşmanın yaşayabileceği inancıyla müzakereleri sürdürdüklerini'' anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

''Gerçi muhatabımız bugünlerde bayağı sıkıntılıdır, bugün hükümetleri istifa etti ve yeni hükümet kurma arayışları başladı. Deniz üssündeki patlamadan sonra Güney'deki (Rum tarafı) huzursuzluk her geçen gün artıyor. Başkanın (Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas) istifası ısrarla isteniyor. Bu şartlarda müzakerelere nasıl konsantre olacak bilemiyorum, ama neticede bizim görevimiz bu müzakereleri sürdürmektir. Kıbrıs Türk halkı adına müzakereleri sürdüreceğiz. Ama artık bir sonunun olması gerektiğini de ısrarla söylemeye devam edeceğiz.''

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal da 1 Ağustos'ta, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın 35., TMT'nin 53. kuruluş ve Kıbrıs'ın fethinin 440. yıldönümlerinin kutlanacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Eroğlu'na saygılarını sunmak üzere ziyaretine geldiklerini söyledi.

Günün Önemli Haberleri