Ruhbanı konuşmamışlar

Abone ol

Dışişleri Sözcüsü Tan, Ruhban Okulu ile ilgili soruları "öyle bir şey konuşlamıdı" sözleriyle açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye'nin AB müzakere sürecinin hem AB'yi hem de Türkiye'yi tatmin edecek şekilde sürdüğünü söyledi. Tan, haftalık basın toplantısında, AB Komisyonu'nun Türkiye ile ''Kamu İhaleleri'' ile ''Rekabet Politikası'' fasıllarının açılabilmesi için bazı kriterlerin yerine getirilmesi yönündeki isteğinin hatırlatılması üzerine, ''AB müzakere sürecimiz hem AB tarafını hem de bizi tatmin edecek şekilde sürmektedir'' diye konuştu.

19 başlıkta ayrıntılı ve tanıtıcı taramanın sona erdiğini kaydeden Tan, iki başlıkta da müzakerelerin fiilen başlamak üzere olduğunu belirtti. Bundan sonraki temasların ve sürecin takviminin de gayet açık şekilde taraflarca bilindiğini ifade eden Tan, şu anda ne Türk tarafının ne de AB tarafının bu konuda bir sorununun bulunduğunu kaydetti.

''Bazı fasıllara benchmark (açılış kriteri) getirilmesi konusunda Türk tarafının hazırlıklı olduğunu'' ve gerekli çalışmaları yapacağını söyleyen Tan, her şeyin kamuoyunun önünde cereyan ettiğini belirtti. AB sürecinin uzun ve zorlu bir yol olduğunu ifade eden Tan, ''Bu yolda elbette bazı güçlükler çıkacaktır, ama aşılması için karşılıklı irade vardır. Biz müzakerelerin gayet sağlıklı yürüdüğü ve bu çerçevedeki görüşmelerin de yapıcı bir anlayışla yürütüldüğü görüşündeyiz'' dedi.

Tan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile yaptığı görüşmede Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmayacağını söylediği yönündeki haberler üzerine de ''Bir gazetede ve bazı basın organlarında bu tür haberler yer aldı. Bakanımızla Bakoyanni arasında bahsedilen türden bir diyalog gerçekleşmemiştir'' diye konuştu

Günün Önemli Haberleri