Romada tarihi zirve

Abone ol

İngiltere BaşbakanıBlair ile İtalya Başbakanı Prodi, Irak'tan asker çekme konusunu tartıştılar!

İngiltere Başbakanı Tony Blair ile İtalya Başbakanı Romano Prodi, Irak'tan asker çekme konusunu tartışmak üzere Roma'da yemekli bir toplantıda biraraya geldi.

Başbakanlık görevine geldiğinde Irak'tan İtalyan askerleri çekeceğine dair söz veren Prodi, bu konuda ilk adımını atmak üzere İngiltere Başbakanı Blair ile görüştü.

İtalyan haber ajansı ANSA'ya açıklamalarda bulunan Prodi, "Blair'le Irak'tan asker çekme konusunu nasıl gerçekleştirebileceğimizi konuştuk" dedi. Prodi, "Irak'ın güneyindeki Nasıriye Kenti'nde İngiliz askerleri komutasındaki İtalyan askerlerinin çekilmesi konusunu İngiltere ile görüşmek İtalya için çok önemli" diye konuştu. Prodi açıklamasında, İngiliz ve İtalyan savunma bakanlarının, detayları görüşmek üzere yakın bir zamanda biraraya geleceklerini de sözlerine ekledi. 18 Mayıs'ta başbakanlık görevini devraldıktan sonra, Irak'taki savaşı 'vahim bir hata' olarak tanımlayan Prodi, Irak'taki 2 bin 700 İtalyan askerinin Haziran ayında bin 600'e indirileceğini, yıl sonunda da tamamının çekileceğine dair söz vermişti. Blair ile İran'ın nükleer programı hakkında da konuştuklarını ifade eden Prodi, "İtalya ve İngiltere olarak ABD'nin Tahran'la diyalog başlatmak istemesini destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri