Rijkaart hangi takıma geldi?

Abone ol

Hollandalı teknik adam İstanbul'a geldi ve bir klüple görüşme yaptı. Ancak "o klüp kesinlikle Galatasaray değil" dedi. Peki o zaman hangisi?

Hollanda Milli Takımı ve ardından da 2003-08 tarihleri arasında İspanyol devi Barcelona’yı çalıştıran Hollandalı ünlü teknik adam Frank Rijkaard’ın, 1 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul’a geldiği ve henüz ismi netleşmeyen bir Süper Lig kulübü ile transfer görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

Dubai üzerinden Türkiye’ye gelen Rijkaard’ın, aynı uçakta yer alan eski milletvekili Rasim Zaimoğlu’na, “Bir büyük takımla görüşeceğim ama bu G.Saray değil” demesi, ’Görüşme yaptığı takım F.Bahçe mi?’ sorusunu akıllara getirdi.

‘G.SARAY İLE HİÇ GÖRÜŞMEDİM’

Konuyla ilgili olarak sorularını yanıtlayan eski milletvekili ve TFF eski üyesi Rasim Zaimoğlu şunları anlattı: “Ben ve iki arkadaşım Filipinler’den Türkiye’ye gelirken sayın Frank Rijkaard ile birlikte seyahat ettik. O Dubai’den uçağa bindi. Yanında da bir hanım arkadaşı vardı. Hostesler ve bazı yolcular fotoğraf çektirince kim olduğunu anladık. Sonra ben, 10-15 dakika kadar kendisiyle sohbet ettim. Rijkaard’a İstanbul’a transfer görüşmesi için mi gittiğini sordum, o da bana ’Şu anda hiçbir takım çalıştırmıyorum, boştayım. Bir süre ülkenizde kalacağım sonra Macaristan’a geçeceğim’ dedi. Eski bir futbol yöneticisi ve G.Saray taraftarı olarak Frank Rijkaard’ın bir transfer görüşmesine gittiğini hissedince, ’Ben G.Saraylıyım ve bizim takım da şu sıralar antrenör arayışı içinde. Görüşeceğiniz takım G.Saray olabilir mi?’ diye sordum. Çok net bir biçimde, ’Hayır G.Saray ile hiçbir görüşmem olmadı’ yanıtını verdi. Görüşeceği takımın adını söylemedi. Ardından bir süre Barcelona’daki çalışmalarıyla ilgili konuştuk. İstanbul’a inince de vedalaştık.”

ÖZEL KARŞILAMA

Halen Filipinler Fahri Başkonsolosu olan Rasim Zaimoğlu, Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard’ın Atatürk Havalimanı’nda özel karşılamaya tabi tutulduğunu da anlattı. Pasaport kontrolü sırasında Rijkaard’a VIP (çok önemli kişi) uygulaması yapıldığını belirten Zaimoğlu, “Arkadaşlarım alışveriş yapacakları için biz normal çıkışı kullandık. Frank Rijkaard hemen önümüzdeydi. Pasaport kontrolünden sıra beklemeden geçti. Dışarıda bekleyenler önce özel dinlenme odasına aldılar. Ardından da beraberce çıktılar. Gelenler kimdi ve nereye gittiler onu bilmiyorum” dedi.

RIJKAART KİMDİR?

AJAX, Zaragoza ve Milan’da oynayan Rijkaard, 1995’te futbolu bıraktı. Ardından Guus Hiddink’in yardımcısı olarak Hollanda Milli Takımı’nda göreve başladı. Hiddink görevi bırakınca milli takımın başına geçti ve özellikle 2000 Avrupa Şampiyonası’nda oynattığı futbol ile takdir kazandı. Ancak Hollanda penaltılar ile İtalya’ya elenince istifa etti. 2001-02’de S.Rotterdam’ı çalıştırdıktan sonra 2003’te Barcelona’nın başına getirildi. 2008 yılında Katalan ekibinden istifa etti. Barça’da çalışırken 2005’te Devler Ligi’ni kazandı. İki kez de La Liga’da şampiyon oldu.

Vatan

Günün Önemli Haberleri