Reyhanlı faillerine kırmızı bülten çıktı
Abone olHatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamanın asli failleri hakkında İnterpol Kırmızı Bülten'le arama kararı çıkardı.
Yetkililer, şüphelilerin fotoğraflarının da bulunduğu
dosyayı Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) ile paylaştı. Yeni
saldırıların önlenmesi için sınır hattındaki kritik noktalara plaka
takip sistemi entegre edilecek.
Reyhanlı'yı kana bulayan ardından kayıplara karışan saldırının asli failleri hakkında İnterpol Kırmızı Bülten'le arama kararı çıkardı. Korkunç patlamayı gerçekleştiren saldırganlara yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 12 kişi tutuklanmış 3 kişi de Suriye'ye kaçmıştı. Firariler Temir D., Nasır E. ve Yusuf N. hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldığı ifade edilirken, saldırganların araçlarının hızlı bir şekilde tespit edilememesine neden olan plaka takip sistemi başta Hatay ve Reyhanlı ilçesi olmak üzere sınır hattındaki kritik noktalara entegre edilecek.
3 KİŞİ HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN
Reyhanlı'da meydana gelen 52 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırı sonrası çalışmalar genişletilmiş ve olayda parmağı olduğu düşünülen 15 asli fail tespit edilmişti. Bunun üzerine gerçekleştirilen operasyonlarda söz konusu 15 kişiden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yeni Şafak'ın haberine göre, Olayın asli failleri olduğu düşünülen 3 kişiye ise henüz ulaşılamazken, şahısların Suriye'ye kaçtıkları öğrenilmişti. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü devreye girerek söz konusu kişilerle ilgili Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.
YURT DIŞINA KAÇTILAR
Saldırıdan sonra Suriye'ye kaçan ve bombalı saldırının bir numaralı ismi ve ana planlayıcısı Nasır E.'nin yanı sıra Yusuf B. ve Temir D.'nin de yakalanması için başta Samandağ ve Antakya olmak üzere çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlarda söz konusu isimlere ulaşılamazken şüphelilerin Türkiye'den yurtdışına kaçtıkları kaydedildi. Suriye'de oldukları düşünülen 3 firari şahıs hakkında Interpol polisi devreye girdi. Türkiye, şüpheliler hakkında Kırmızı Bülten, difüzyon ve doğrudan talep yoluyla uluslararası çapta arama başlattı. Şüphelilerin fotoğraflarının da bulunduğu dosya Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) ile paylaşıldı.
İHMAL RAPORU HAZIR
Reyhanlı saldırısı ardından başlatılan soruşturma kapsamında bölgeye İçişleri Bakanlığı'ndan bir başmüfettiş görevlendirildi. Yapılan incelemelerle ilgili ilk değerlendirme raporu da bakanlığa sunuldu.
PLAKA TAKİBİ GELİYOR
Patlamanın ardından birçok iddia gündeme gelmiş ancak en büyük zafiyetin MOBESE sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi'nin olmamasından dolayı araçların tespitinin yapılamaması olmuştu. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı talimat verdi. Hatay il ve Reyhanlı ilçe merkezi olmak üzere Plaka Tanıma Sisteminin entegrasyonu için çalışma başlatıldı. Sistemin kritik merkezlerde de kullanılması bekleniyor.