Resmen kin kustu!

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan bomba açıklamalar geldi. Evren için 'bunak rolü oynayabilir' imasında bulundu.

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'daki "Görüş Farkı" programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kenan Evren ile ilgili bomba açıklamalar yaptı. Günay, "Evren bunak rolü yapabilir" imasında bulundu, "savcı ayakta bekletmeliydi" dedi.

PİNOCHE GİBİ "BUNAK" ROLÜ MÜ YAPACAK ?

12 Eylül'de cezaevinde yatan Ertuğrul Günay, Kenan Evren'in yargılanacak olmasını, "90 yaşında değil, 70 yaşında yargılanmasını isterdim. Hakimin karşısına da çıkmasını isterim" sözleriyle değerlendirdi.

12 Eylül ile helalleşmediğini de söyleyen Günay, Evren'in Şili diktatörü Pinoche gibi cezadan kurtulmak için "bunak" rolü oynayabileceğini ima etti:

"Pinoche yargıdan kurtulmak için bunak rolüne soyundu, hastaneleri dolaştı. Bakalım şimdi ne olacak" diyen Ertuğrul Günay, Kenan Evren'in rütbelerinin sökülmesi ve ünvanlarının da elinden alınması gerektiğini savundu.

EVREN AYAKTA BEKLETİLMELİYDİ

Günay, Kenan Evren'in ifadesinin evinde alan Savcıyı da eleştirirken, şunları söyledi;

-"Ben anlamam 'yaşlı başlı adam'ı. O yaşı tutmayan çocukları astı, sorulduğunda da "üzülmedim, elim titremedi" dedi. Bunu söyleyen insanı Savcılığa çağrılıp birkaç dakika "ayakta bekletilmeli, 'oturabilir miyim?' dedikten sonra oturtulmalıydı".

İNÖNÜ, BJK'IN ELİNDEN ALINABİLİR!!

Bakanı Ertuğrul Günay'ın bomba açıklamalarından biri de BJK İnönü Stadı'na dair oldu. Günay, stadın yeniden yapılmak istenmesi durumunda BJK'ın elinden alınabileceğine işaret etti:

"Yıkalım yeniden yapalım derseniz zor durumda kalırsınız. Stadın altında araba geçecek kadar sarayın tünelleri var. Altına otopark yapamazsınız. Tarihi varlıklar çıkar. Korkarım o zaman üstüne de stadyum yapamazsınız. Mevcut stad tehlikeye girer. 1939'da tek parti dönemi var. "Yapın" demişler yapılmış. Şimdi ise sivil toplum var, tarih duyarlılığı var.Korkarım mevcut staddan da olursunuz. Aslında ben BJK'ı koruyorum".

Günay, İnönü stadının ilk haliyle kalması ve ya kültür vahası haline dönüştürülerek BJK Külübü tarafından işletilmesinden yana olduğunu yineledi.

DOLMABAHÇE'Yİ KÜÇÜMSEMEK İÇİN YAPILDI

Ertuğrul Günay, İnönü Stadı'nın Dolmabahçe Sarayı'nın hemen arkasına yapılmasının altında "Osmanlı-Cumhuriyet hesaplaşması" yattığını ima etti. İstanbul'un her yerinin meydan olduğu 1939 yılında Taksim Kışlasının yıkılarak stadın yapıldığını hatırlatan Günay, "Bunun iyi niyetli bir davranış olmadığını düşünüyorum. Simgesel olarak Sarayın arkasına top sahası yapmak ne anlama gelirse... Bir küçümseme gibi. Orası mücevher gibi yapıların olduğu kentsel sit alanı. Buraya 20 bin kişilik Cumhuriyet döneminin ilk spor kompleksi yapılıyor."

Günün Önemli Haberleri